Σταύρος Κουτρής - Απάντηση στις δηλώσεις τουΣε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Σταύρος Κουτρής (ο οποίος δεν προήχθη σε Αντιστράτηγο και αποστρατεύτηκε το 2010 από τον τότε Α/ΓΕΣ Ανγτο Φραγκουλη Φράγκο ενώ προήχθησαν τότε οι σημερινοί Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ ως πιο άξιοι του) δηλώνει για την αποχώρηση του κ. Πάνου Μπεγλίτη τα εξής «Τι άφησε; Γι άλλη μια φορά ποικίλα συντρίμμια σε πολλά επίπεδα, που οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώνουν για πολλά χρόνια, και ένα μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ, που βέβαια τώρα δεν απασχολεί κανένα, ειδικά μέσα στον κυκεώνα των οικονομικών επιπτώσεων, αλλά που πιθανόν να πληρώσει το Έθνος και η Χώρα ακριβά»
Όμως η αποχώρηση του κ. Πάνου Μπεγλίτη ουσιαστικά συνέπεσε χρονικά με τη αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (και όλων των άλλων Αντιστρατήγων, κλπ). Μέχρι την αποστρατεία τους κανένας τους δεν είχε ισχυρισθεί ότι υπάρχει «…ένα μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων… που πιθανόν να πληρώσει το Έθνος και η Χώρα ακριβά» όπως αποφάνθηκε ο κ. Σταύρος Κουτρής. Δύο πράγματα συμβαίνουν είτε ο κ. Σταύρος Κουτρής λέει ψέματα και πρέπει να τον καλέσει ο εισαγγελέας για να εξηγήσει γιατί διαδίδει ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είτε ο κ. Σταύρος Κουτρής λέει αλήθεια και τότε όλοι οι επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων (και ο Αντιστράτηγοι κλπ) μας έλεγαν ψέματα και δεν άξιζαν την εκτίμηση μας. Διότι από την αιφνιδιαστική αποστρατεία των Αρχηγών μέχρι την «αποστρατεία» του κ. Πάνου Μπεγλίτη καμία απολύτως σημαντική απόφαση δεν ελήφθη για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον απερχόμενο ΥΕΘΑ. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα κίνητρα του κ. Σταύρου Κουτρή που ξαφνικά αποφάσισε να Σταύρος Κουτρής ΣΣΕξεστομίσει αυτή την κατηγορία για την μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά πλέον οι δημόσιες παρεμβάσεις του και δράσεις του τίθενται υπό τον εξονυχιστικό έλεγχο του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων. Θεωρούμε ότι διέπραξε μεγάλα σφάλματα ως Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων (που μπορούμε να αποδείξουμε με έγγραφα και μάρτυρες) και δεν θα του επιτρέψουμε να θίγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να αναγκαστεί να το αποδείξει με έγγραφα, στοιχεία και μάρτυρες.
Καλούμε όλους τους επίτιμους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων (που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα) μαζί με όλους τους τους Αντιστράτηγους, Αντιναύαρχους και Αντιπτέραρχους (που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα) να απαντήσουν στον Ελληνικό Λαό αν επέτρεψαν να δημιουργηθεί «..ένα μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων».
Καλούμε τον ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον ΑνΥΕΘΑ κ. Γεώργιο Γεωργίου, τον ΑνΥΕΘΑ κ. Μιχάλη Ραγκούση τον ΥΦΕΘΑ κ. Κώστα Σπηλιόπουλο και φυσικά τους νέους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων να δηλώσουν δημόσια αν παρέλαβαν (και άρα έχουμε) ένα μεγάλο κενό στη μαχητική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων (έτσι για να ενημερώνονται και οι γείτονες μας!). Αν πράγματι συμβαίνει αυτό τότε καλά έκανε ο τ. ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης και αποστράτευσε όλους τους άλλους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αφού ανέχθηκαν να δημιουργηθεί η κατάσταση που καταγγέλλει ο κ. Σταύρος Κουτρής. Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό (το EKEO πιστεύει ότι δεν συμβαίνει) τότε ο κ. Σταύρος Κουτρής πρέπει να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις δηλώσεις του που θίγουν το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ μπορεί ο κ. Σταύρος Κουτρής να ενημερωθεί πως πρέπει να είναι ένας υποδειγματικός Διοικητής της ΣΣΕ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.