Άθως Στέλιος ΠαπαθεμελήςΟι απειλές των καλών συν-εταίρων μας συνοψίζονται σε δύο. Η πρώτη να μας πτωχεύσουν. Η δεύτερη να μας πετάξουν απ’ την Ευρωζώνη. Αμφότερες όμως συνεπάγονται γι’ αυτούς πελώριο και δυσβάστακτο κόστος. Η απειλή της παύσης πληρωμών, δηλαδή της πτώχευσης, είναι δικό μας όπλο και μάλιστα πυρηνικό. Δεν πρέπει να τους δώσουμε τη χαρά να το στρέψουν εναντίον μας ως ποινή. Η ακηδία του κ. Παπανδρέου να το αξιοποιήσει επί τόσους μήνες, κόντεψε να το αχρηστέψει. Η φαρσοκωμωδία ωστόσο του «δημοψηφίσματος» και οι εκείθεν κραδασμοί των διεθνών χρηματιστηρίων, απέδειξαν ότι είναι εισέτι ενεργόν. Ζητούμενο ποιος θα τολμήσει την ενεργοποίησή του.

Τα περί αποπομπής μας εξάλλου από το ευρώ είναι πανούργον κατασκεύασμα. Αρχαιοελληνιστί αλωπεκισμός και νεοελληνιστί μπλόφα! Πρώτον δεν το δικαιούνται, δεν προβλέπεται από την ιδρυτική και τις τροποποιητικές συμφωνίες και άρα εντάσσεται στην επιχείρηση ψυχολογικής κατατρομοκράτησης των Ελλήνων και της φοβοπαθούς ηγεσίας τους. Δεύτερον η Ευρωζώνη κλυδωνίζεται από τα εγγενή ελλείμματα δημοσιονομικής και οικονομικής διακυβέρνησης και την βουλιμία του Βερολίνου να μεταλλάξει το ευρώ σε ετερώνυμο του μάρκου. Άρα δεν γνωρίζουμε αν μεθαύριο θα υφίσταται ευρώ.

Η συμφωνία της 26/27-10-11 επέβαλε πρόσθετους τοκογλυφικούς όρους σε βάρος της Ελλάδος, τους οποίους απεδέχθη η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με φρικτότερον την αντικατάσταση του ελληνικού δικαίου από το αγγλικό για τα ομόλογα που βρίσκονται εις χείρας ιδιωτών και που μόνον αυτά υπόκεινται στο περιλάλητο κούρεμα.

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για το ελληνικό χρέος, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ομολόγων περίπου 280 δισ.€ που δεν ανήκουν σε θεσμικούς δανειστές, διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο και άρα μπορούσαμε να προβούμε σε μία προωθημένη αναδιάρθρωση π.χ. 70% και όπως έχει από έγκυρους αναλυτές επισημανθεί (Πρβλ.XrimaNews.gr 5/11/11), η Ελλάδα θα πήγαινε μόνη της σε ένα PSI με τη συμμετοχή των ελλαδικών και κυπριακών τραπεζών. Με μία τέτοια ενέργεια, το ελληνικό χρέος υπολογίζουν θα μειώνονταν στο 87%.

Το ελληνικό δίκαιο που διείπε τα ομόλογα ήταν το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί μας. Το κάψανε εν μία νυκτί, οι ανίκανοι.

Η υποτιθέμενη συμφωνία σωτηρίας μας, είναι στην πραγματικότητα συμφωνία καταστροφής μας. Ακόμη και το παυσίπονο της 6ης δόσης, θα μας το χορηγήσουν μετά από διεθνή διασυρμό και πρωτοφανή εξευτελισμό.

Το «δανείζειν επί σώμασι» το είχε απαγορεύσει ο Σόλων. Σήμερα «οι σφόδρα αναίσχυντοι δανεισταί» (Γρηγόριος Νύσσης), επικαιροποιούν επί το απανθρωπότερον τους όρους. Και οι πολιτικοί υπηρέτες τους (όρα Γιουνγκέρ, Όλι Ρεν κ.λ.π.) μας προκύπτουν αναισχυντότεροι των αναισχύντων.

Είδατε την Καγγελάριο που τρίζει οδόντες και κόβει κεφάλια χρειάζεται φέτος 275 δισ.€. Τα αντλεί με το εξής κόλπο: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών τους και καταφεύγουν σε γερμανικά ομόλογα με «αστρονομικό» επιτόκιο 0,08%!!!

Αυτό σε απλή αριθμητική σημαίνει ότι η Γερμανία «δανείζεται» δωρεάν με ούτε 1 λεπτό%, ενώ δανείζει με 5,5%-6,5% € (Spiegel/Καθημερινή 9/11/11).

Και έχουν το απύθμενο θράσος οι αδίστακτοι τοκογλύφοι να μιλούν για αξιοπιστία των θυμάτων τους επί των οποίων επέπεσαν όπως τα κοράκια στο θήραμά τους.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί «μοιάζουν λιλιπούτειοι» (Economist 29/9/11) και οι ημέτεροι πυγμαίοι υπέκυψαν στον εκβιασμό τους και αν και προαποφασισμένοι να πουν ναι σε όλα, δεν μπορούν να στήσουν το τσαντίρι μιας ολιγοήμερης Κυβέρνησης. Ντροπή!

«Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω». Ιδού η δύναμή μας!

Τους άλλους τους λένε σουλτάνους, σταυροφόρους, Μουσολίνι, Χίτλερ κ.τ.λ.

Μη φοβάσθε!

Στέλιος Παπαθεμελής

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.