Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) έχει τονίσει στο παρελθόν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν γιάφκες και οπλοστάσια σε πολλά διαμερίσματα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Τα όπλα αυτά προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από την λεηλασία των στρατιωτικών αποθηκών της Αλβανίας (όταν κατέρρευσε η ασφάλεια των στρατοπέδων της) καθώς και από τη Λιβύη πλέον αφού και εκεί συνέβησαν τα ίδια. Τα οπλοστάσια αυτά μπορεί να είναι στο διπλανό διαμέρισμα κάθε πολίτη και μάλιστα είναι δυνατόν να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών που μπορούν να εκραγούν λόγω κακών συνθηκών φύλαξης.
Παραθέτουμε και πάλι ένα σύντομο κώδικα ασφαλείας για το διαχειριστή και την επιτροπή της πολυκατοικίας που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ο νομοθέτης. Ειδικότερα, πρέπει να υπάρξει ειδικός νόμος που αφορά τις πολυκατοικίες σχετικά με το διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Ο Διαχειριστής της πολυκατοικίας πρέπει
….να γνωρίζει τόσο τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όσο και τον ενοικιαστή και να έχει τηλέφωνα και διευθύνσεις επικοινωνίας
…να ενημερώνει την αστυνομία αν διαπιστώνει παραβατική συμπεριφορά στην πολυκατοικία
…να συγκαλεί μηνιαίες συγκεντρώσεις των ενοίκων (ιδιοκτητών) ώστε να αναλύονται τα προβλήματα ασφαλείας της πολυκατοικίας
…να επικοινωνεί κάθε μήνα με την αστυνομία της περιοχής του προκειμένου να ενημερώνεται για την εγκληματικότητα της περιοχής και στη συνέχεια να ενημερώνει τους ενοίκους

Και φυσικά….
…να αδιαφορήσει για ορισμένους διεφθαρμένους που θα καταγγείλουν την πρόταση του EKEO ως αντιδημοκρατική διότι συμφέρει σε αυτούς που αντιδρούν να υπάρχουν εγκληματικές ομάδες βομβιστών και ενόπλων (τους οποίους ελέγχουν) ώστε να τρομάζουν τους αντιπάλους τους και τους Έλληνες πολίτες.

Οι ένοπλες αυτές ομάδες θα αποτελέσουν την Πέμπτη Φάλαγγα εντός της Ελλάδας θα πάρουν τα όπλα από τα διαμερίσματα-γιάφκες και θα στραφούν εναντίον των ίδιων των πολιτών γειτόνων τους. Το EKEO δεν θεωρεί ότι οι ομάδες αυτές ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις ούτε και ότι έχουν κάποια πολιτική ιδεολογία. Απλώς πρόκειται για εγκληματικές ομάδες που αποτελούνται τόσο από αλλοδαπούς όσο και ημεδαπούς και σκοπό έχουν τον έλεγχο της χώρας με ληστείες, εκφοβισμούς, εκτελέσεις και ίσως, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στη δημιουργία μεγάλων ενόπλων συμμοριών. Το ενδεχόμενο να ελέγχονται οι ομάδες αυτές και να καθοδηγούνται από ξένα κέντρα χωρών (ουσιαστικά αλλά όχι εμφανώς) εχθρικών προς την Ελλάδα είναι ασφαλώς στη σκέψη του καθενός και δεν χρειάζεται ανάλυση. Πάντως η συσσώρευση μιας τέτοιας τεράστιας ποσότητας όπλων στην Αρτέμιδα χωρίς να πάρει κανένας είδηση αποδεικνύει τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα είδαμε μόνο αψιμαχίες μικρών συμμοριών με αστυνομικούς αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα είναι θέμα χρόνου πότε θα υπάρξει τακτική μάχη μεταξύ μεγάλης ομάδας ενόπλων κακοποιών και αστυνομικών (με παράπλευρες απώλειες πολιτών).

Όσοι αντιδρούν στα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης και στην ειρηνική δραστηριοποίηση των Ελλήνων Πολιτών στις γειτονιές σε θέματα ελέγχου εγκληματικότητας αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Ασφάλεια της χώρας και θα έχουν το κρίμα στο λαιμό τους.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.