Σχολή Ευελπίδων Κώδικας Τιμής Ξιφίδιο ΣΣΕΗ Ομάδα Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο facebook ιδρύθηκε για να προβάλλει και να υποστηρίξει τη ΣΣΕ και γενικά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, η Ομάδα ΣΣΕ προβάλει τα στρατιωτικά ιδεώδη και τις στρατιωτικές αρετές της Ελλάδας στην Ελληνική Κοινωνία και στην Ελληνική Νεολαία. Η Ομάδα ΣΣΕ σκοπό έχει να εμπνεύσει τους Έλληνες Πολίτες προβάλλοντας τον Κώδικα Τιμής και Αξιών της ΣΣΕ ως στάση ζωής που μπορεί να δώσει απάντηση στη σημερινή σήψη και διαφθορά που επικρατεί σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας. Ακολουθεί ο Κώδικας Τιμής και Αξιών των Ευελπίδων που συνοψίζεται στα (Α, Β) και αποτελεί πρόταση για κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για την Νεολαία της Ελλάδας:

Ο Κώδικας Τιμής Ευελπίδων υπάρχει εδώ και πολλές γενιές αξιωματικών, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά Ευελπίδων και περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιταγές. Δεν εξαντλεί όλα όσα πρέπει να κάνει ή να έχει στο μυαλό του ο Εύελπις, αλλά θέτει το ελάχιστο όριο, κάτω από το οποίο εάν κάποιος υπολείπεται δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται Εύελπις.

Α) Ο Εύελπις λοιπόν δεν κλέβει, δεν ψεύδεται, δεν εξαπατά, δεν συκοφαντεί, δεν κολακεύει. Τέλος, δεν ανέχεται στο περιβάλλον του ανθρώπους που κάνουν ένα από τα παραπάνω.

Η πιστή τήρηση του κώδικα δημιουργεί συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη της ομάδας, όπως και η ομάδα είναι σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη της Μονάδας, που αποτελεί τη βάση του Στρατού.

Β) Ο Εύελπις δεν παραβιάζει τον όρκο του, για πίστη στη Πατρίδα, για υπακοή στο Σύνταγμα, στους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους, για αφοσίωση στο καθήκον.

Η τιμή και οι λοιπές στρατιωτικές αρετές, μέσω της στρατιωτικής αγωγής και της γνώσεως, διαμορφώνουν την ηγετική προσωπικότητα του Ευέλπιδος.

Σημείωση: Στο ξιφίδιο των Ευελπίδων είναι χαραγμένο το ρητό της ΣΣΕ: ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ (Σόλων ή Αισχύλος) – Δηλαδή: Όταν μάθεις να διοικείσαι, θα μάθεις να διοικείς!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.