Ευέλπιδες ΈλληνεςΣυνεχίζεται η αύξηση των μελών της «Ομάδας Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων» στο facebook, γνωστή και ως «Ευέλπιδες Έλληνες». Μέσα σε λίγο καιρό εντάχθηκαν στην «Ομάδα ΣΣΕ» πάνω από 400 άτομα αρκετοί από τους οποίους είναι Ευέλπιδες, Στρατιωτικοί όλων των βαθμών και όπλων καθώς και μαθητές Λυκείων με τους γονείς τους. Η ομάδα αυτή αφορά τους «Ευέλπιδες Έλληνες», δηλαδή τους Έλληνες πατριώτες που αγαπούν και σέβονται την ένδοξη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και ευελπιστούν στην αναγέννηση της Ελλάδας. Απευθύνεται (και ανήκει!) σε κάθε Έλληνα πολίτη που αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σημασία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για την Πατρίδα μας και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να σπουδάσουν στη Σχολή Ευελπίδων, στους σημερινούς Ευέλπιδες, στους αποφοίτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), σε όσους δίδαξαν η διδάσκουν στη ΣΣΕ καθώς και σε κάθε άλλο Έλληνα που ασπάζεται τις στρατιωτικές αρετές και αξίες της ΣΣΕ.
Η Ομάδα ΣΣΕ έχει καθαρούς σκοπούς: Προβολή των Ελληνικών στρατιωτικών αρετών και αξιών στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία, ενίσχυση της ΣΣΕ, απόκρουση επιθέσεων εναντίον της, ενίσχυση των Ευελπίδων, προώθηση της εικόνας της ΣΣΕ στους μαθητές και στα σχολεία, διασύνδεση των γονέων των Ευελπίδων με τους καθηγητές της ΣΣΕ, προώθηση της εικόνας του Στρατού στην Ελλάδα, απόκρουση επιθέσεων κατά των αποφοίτων της ΣΣΕ, ενίσχυση του πατριωτισμού και της αγάπης για τα ιδανικά της Ελλάδας, , κλπ.
Οι “Ευέλπιδες Έλληνες” ασπάζονται τις θεμελιώδεις ηθικές αρχές και αξίες της ΣΣΕ, δηλαδή:
Ο Εύελπις δεν κλέβει, δεν ψεύδεται, δεν εξαπατά, δεν συκοφαντεί, δεν κολακεύει. Τέλος, δεν ανέχεται στο περιβάλλον του ανθρώπους που κάνουν ένα από τα παραπάνω. Να ορισμένες από τις βασικές αρχές της Ομάδας ΣΣΕ που αποτελείται από τους “Ευέλπιδες Έλληνες” (πατριώτες πολίτες και στρατιωτικούς) που αγαπούν και σέβονται τον Ελληνικό Στρατό, τη ΣΣΕ και τις αρετές και αξίες που αντιπροσωπεύει η Στρατιωτική Ακαδημία της Ελλάδας: Υπακοή στο σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, υπεράσπιση της σημαίας, με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας, Να μη τας εγκαταλείπουμε, μηδέ ν’ αποχωριζόμαστε ποτέ απ’ αυτών κλπ κλπ.

Το επίκαιρο ρητό που χαρακτηρίζει την Ομάδα ΣΣΕ και τους «Ευέλπιδες Έλληνες» είναι: «Υμείς δέ τά υπάρχοντά τε σώζειν καί επιγνώναι μηδέν καί εργω ουδέ τ’ αναγκαία εξικέσθαι. Aύθις δέ οι μέν καί παρά δύναμιν τολμηταί καί παρά γνώμην κινδυνευταί καί εν τοις δεινοίς ευέλπιδες.» δηλαδή “[Οι Αθηναίοι, Έλληνες κλπ είναι] τολμηροί πέρα από τις δυνάμεις τους, ριψοκίνδυνοι εν γνώσει τους και αισιόδοξοι στις δυσκολίες”(Θουκυδίδης).
Ιδιαίτερα, οι μαθητές των σχολείων που είναι μέλη της Ομάδας ΣΣΕ (Ευέλπιδες Έλληνες) χαρακτηρίζονται από τα εξής: Σεβασμό και αγάπη για τη ΣΣΕ, αγάπη και αφοσίωση στη σημαία, πάθος για ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της Ελλάδας, σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ήθους, πατριωτισμού και ευγένειας στα σχολεία. Ορισμένες από τις επιδιώξεις και αρχές της νεολαίας των “Ευελπίδων Ελλήνων” είναι η υποστήριξη των αδυνάτων, ο σεβασμός στους γονείς και τους δασκάλους η πίστη στο Θεό και τη δύναμη της Ελληνικής Φυλής, η απόρριψη αυτών που δημαγωγούν και φανατίζουν, ενίσχυση της ομάδας των «Ευελπίδων Ελλήνων» που συσπειρώνονται κάτω από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ελληνικής Στρατιωτικής Ακαδημίας. Πρόκειται για την αγνή, καθαρή, ατόφια Ελληνική Νεολαία που δεν εντάσσεται σε βίαιες και σκοτεινές εξτρεμιστικές ομάδες αλλά ευελπιστεί να χτίσει τη Νέα Ελλάδα μέσω της παιδείας και της εθνικής συνείδησης.

Σημείωση: Η ομάδα αυτή είναι μία πρωτοβουλία ορισμένων μελών του Διδακτικού Προσωπικού της ΣΣΕ (ανεξάρτητη από τη ΣΣΕ, το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ). Επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τη ΣΣΕ παρέχει αποκλειστικά η Διοίκηση και η Κοσμητεία της ΣΣΕ.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.