Ιστός Σημαίας Ρόπαλο ΜάχηςΕίναι πλέον προφανές ότι οι διάφορες παρατάξεις (πολιτικές, αθλητικές, συνδικαλιστικές κλπ) προκειμένου να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους η να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους φέρουν σημαίες (πολιτικές, αθλητικές, συνδικαλιστικές, πανό, κλπ) στις διάφορες ομαδικές εκδηλώσεις και πορείες στους δρόμους της Ελλάδας. Όμως η μέθοδος αυτή τους επιτρέπει να κρατάνε στο χέρι τον ιστό του συμβόλου τους και έτσι ορισμένοι το χρησιμοποιούν ως ρόπαλο είτε εναντίον των αντιπάλων τους είτε εναντίον των Σωμάτων Ασφαλείας σε οδομαχίες. Το EKEO έχει εντοπίσει ορισμένες ομάδες που οπλίζουν τις σημαίες τους με ιστό που έχει διάμετρο μερικά εκατοστά (αναζητήστε αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο) και φυσικά ο ιστός αυτός είναι ένα πανίσχυρο ρόπαλο (συχνά με ρόζους και ενίσχυση) προκειμένου να προκαλέσουν βλάβες στους άλλους ανθρώπους. Έτσι με το πρόσχημα για παράδειγμα της Ελληνικής σημαίας διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες όλων των άκρων και των παρατάξεων οπλίζονται με ισχυρότατα όπλα τα οποία προβλέπονται μεν από τον νόμο περί όπλων όμως καλύπτονται από τη δήθεν συμβολική δράση του υφάσματος που αναρτάται πάνω στο ρόπαλο. Οι ομάδες αυτές στη συνέχεια τυλίγουν τη σημαία γύρο από το ρόπαλο και έτσι το ύφασμα πλέον δεν τους εμποδίζει στην επίθεση τους την οποία διεξάγουν σε παράταξη μάχης.

Το EKEO μελετώντας τα βίντεο και τα στοιχεία των οδομαχιών καταλήγει ότι θα υπάρξει σαφής μείωση της επιθετικής ισχύος των ομάδων αυτών αν απαγορευθεί ο ξύλινος, κοκάλινος και φυσικά ο μεταλλικός ιστός στις σημαίες, τα λάβαρα και τα πανό όσων διαδηλώνουν στους δρόμους η συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε δημοσίους χώρους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (παρ.2.γ. του αρ. 2 του ν. 2168/1993) «Όπλα επίσης θεωρούνται τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση και άμυνα και ιδιαίτερα: ….μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα μεταλλικά η μη….». Με βάση το νόμο αυτό το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) πιστεύει ότι :

Α) Πρέπει να απαγορευθεί η χρήση ξύλου, μετάλλου, η άλλου σκληρού υλικού στις σημαίες, λάβαρα, πλακάτ, πανό σύμβολα κλπ σε διαδηλώσεις και πορείες

Β) Πρέπει τα άρθρα 14, 15 του ίδιου νόμου να προβλέψουν σχετικές ποινές με βάση την έκφραση «Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι η περίπτωση όταν ιστός σημαίας, πλακάτ, πανό, και άλλων συμβόλων χρησιμοποιείται ως ρόπαλο ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής του ιστού».

Το νομικό επιτελείο του EKEO μπορεί να διαμορφώσει πλήρως τα σχετικά άρθρα αλλά σίγουρα τα σχετικά υπουργεία έχουν πολύ έμπειρους νομικούς ώστε να διαμορφώσουν το σχετικό νόμο καταλλήλως και κατά συνέπεια αρκούμαστε στην δημόσια κατάθεση της νομικής μας άποψης.

Σημείωση: Το EKEO δεν αναφέρεται σε καμία πολιτική η άλλη παράταξη συγκεκριμένα και η εικόνα που παρατίθεται είναι απλώς ενδεικτική χωρίς κανένα πολιτικό υπαινιγμό αφού χρήση ιστού σημαίας ως ρόπαλο γίνεται από όλες σχεδόν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.