Μετά τη δημόσια κατακραυγή και το πλήθος των δημοσιεύσεων και αναδημοσιεύσεων από διάφορα ΜΜΕ και ιστολόγια των καταγγελιών του Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου κατά των Θ.Δρίτσα και Χ.Καραγιαννίδη οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να αντιλαμβάνονται το λάθος τους και τη βλάβη που προκάλεσαν στον αθώο Καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων. Έτσι δήλωσαν δημόσια ότι «Εκ Παραδρομής αναφέρεται στην Ερώτηση μας ο κ. Θεόδωρος Λιόλιος ως ιδρυτικό στέλεχος της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Αναφέρουν επίσης την «Ελληνική Πολιτοφυλακή» που πρότεινε κάποτε δημόσια ο Καθηγητής αλλά αυτό όμως ήταν έναν πρόγραμμα «Neighborhood Watch» (διεθνώς βραβευμένο) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και καμία σχέση δεν είχε με ένοπλες ομάδες και στρατιωτικές ασκήσεις παρά ήταν μια κοινωφελής συνεργασία Αστυνομίας-Πολιτών που υπάρχει σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Παρά τα όσα γράφουν στην προσπάθεια διόρθωσης της ερώτησης τους στην πραγματικότητα στην ερώτηση τους στη Βουλή είναι σαφές ότι ήθελαν να συνδέσουν το όνομα του Δρ. Θ. Λιόλιου με δράσεις και ενέργειες που θα του προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε να δούμε τη διορθωμένη ερώτηση που λένε ότι θα καταθέσουν ελπίζοντας να μην αναφέρουν καθόλου πλέον το όνομα του Διευθυντή του ΕΚΕΟ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Θ. Λιόλιο, η ανακοίνωση αυτή των Θ. Δρίτσα και Χ. Καραγιαννίδη δεν τον καλύπτει και επιφυλάσσεται για όλα τα ένδικα μέσα αφού υπάρχει σαφώς ποινική και αστική ευθύνη τους. Επίσης στην αγωγή όταν κατατεθεί θα συμπεριληφθεί και η ερώτηση του έτερου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη ο οποίος φέρει ευθύνη διότι και αυτός προσέβαλλε τότε τον Καθηγητή με τις άδικες κατηγορίες του για τα ίδια θέματα. Είναι προφανές ότι μετά από τέσσερις ερωτήσεις στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμμονή με τον Διευθυντή του EKEO  τον οποίο προσβάλλουν με τις απαράδεκτες ερωτήσεις τους και το θέμα θα λυθεί τελικά στα  Δικαστήρια ενώ μέρος των χρημάτων της αποζημίωσης θα δωθεί σε υποτροφίες των Ευελπίδων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χ. Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα σχετικά με το περιεχόμενο ερώτησής τους
Σχετικά με το περιεχόμενο της με αριθμό 12037/2013 Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δράμας, και Θοδωρής Δρίτσας, Α΄Πειραιά και Νησιών, έκαναν την παρακάτω διευκρινιστική δήλωση :

«Αναφορικά με το περιεχόμενο της με αριθμό 12037/2013 Ερώτησής μας προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζουμε ότι εκ παραδρομής ο κ. Θεόδωρος Λιόλιος του Ευαγγέλου, αναπληρωτής καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, εμφανίζεται ως ιδρυτικό στέλεχος της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», αντί του ορθού «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», παραδρομή η οποία καθίσταται εμφανής από το ίδιο το κείμενο και από την παραπομπή στο περιεχόμενο της με αριθμό 4891/2012 Ερώτησής μας για το ίδιο θέμα, καθώς και από το περιεχόμενο των με αριθμό 7565/2012 και 6829/2012 Ερωτήσεων του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Τάσου Κουράκη, τις οποίες ουδείς μέχρι σήμερα θεώρησε συκοφαντικές.. Για τούτο η Ερώτησή μας θα επανακατατεθεί αναμορφωμένη.
Όμως, ανεξάρτητα από τον τίτλο που φέρουν οι κάθε είδους «πολιτοφυλακές», ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί δημοκρατική υποχρέωσή του να ελέγξει την Κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία θεωρεί πολύ σοβαρά για την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στις πρωτοβουλίες αυτές πρωτοστατούν ανεξαρτήτως προθέσεων, άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό και επί του προκειμένου σε νευραλγικής σημασίας υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων»
Διαβάστε την ερώτηση εδώ στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.