nkusainny

Εβραϊκές και Ισραηλινές ομάδες έχουν υπογράψει σε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα προκειμένου να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ ώστε να επιτρέψει το άνοιγμα της Λωρίδας της Γάζας ανέφερε το JTA (Jewish Telegraphic Agency) την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

«Εξαιτίας της πολιτικής που τηρεί το Ισραήλ επί της αυστηρά περιορισμένης διέλευσης βασικών αγαθών και πρώτων υλών από τα σημεία διέλευσης, η δυστυχία στη Γάζα συνεχίζεται» αναφέρει η επιστολή που στάλθηκε στο Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα και υπογράφηκε από τις ομάδες  American for Peace Now, BTselem, J Street και Rabbis for Human RightsNorth America.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική είναι στρατηγικά εσφαλμένη, βλάπτει την ασφάλεια του Ισραήλ και επιβάλλει έναν απαράδεκτο φόρο σε αθώους Παλαιστίνιους. Προσβάλλει τις αμερικανικές ανθρωπιστικές αξίες και συνιστά  μια συλλογική τιμωρία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Το Ισραήλ επιμένει ότι το κλείσιμο βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας, αναγκάζοντας στην εγκατάλειψη των πυραυλικών επιθέσεων από το τέλος του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο χειμώνα. Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι ορισμένοι από τους περιορισμούς του Ισραήλ στερούνται δικαιολογίας ως προς την ασφάλεια. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα πέρυσι ήταν η άδεια του Ισραήλ για να περάσουν στη Γάζα το ρύζι  όχι όμως τα ζυμαρικά.

YouTube Preview Image

Οι άλλες υπογραφές είναι του Arab American Institute, Churches for Middle East Peace και του Foundation for Middle East Peace.

Την  επιστολή ακολουθεί μια άλλη επιστολή που στάλθηκε πρόσφατα από 54 Δημοκρατικούς στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μία από αυτούς τους Δημοκρατικούς, η  Yvette Clarke από τη Ν. Υόρκη απέσυρε την υπογραφή της μετά από επισκέψεις εβραϊκών ομάδων στη περιφέρειά της στο Μπρούκλιν. Αυτή η προσπάθεια οργανώθηκε από το Agudath Israel of America.

ΠΗΓΗ: WAFA

Κάντε ένα σχόλιο