Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Βόρεια Κορέα ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» για την βύθιση του Νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου.

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.J. Crowley, δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή της Πιονγκγιάνγκ αποτελεί «σοβαρή πρόκληση» και δεν θα γίνει ανεκτή. Πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να χαρακτηρίσουν την Βορειοκορεατική επίθεση ενέργεια πολέμου, ή τρομοκρατία. Ανώτεροι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Νότια Κορέα θα αποφασίσει πως θα ενεργήσει.YouTube Preview Image

Διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι βύθισε πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας το Μάρτιο.

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε το πόρισμα της έρευνας της διεθνούς ομάδας, χαρακτηρίζοντας το «κατασκεύασμα» και «φάρσα». Η επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Πιονγκγιάνγκ επίσης απείλησε με «ένοπλη αντιπαράθεση».

Η έρευνα των εμπειρογνωμόνων συμπέρανε ότι υποβρύχιο της Βορείου Κορέας έριξε τορπίλη στο πλοίο Τσεονάν τον Μάρτιο, προκαλώντας μεγάλη υποβρύχια έκρηξη που κατέστρεψε το πλοίο.

Ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Λη Μιουγκ Μπακ, δήλωσε ότι η χώρα του θα «πάρει αποφασιστικά μέτρα», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα. Από τη πλευρά της η Κίνα ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

ΠΗΓΗ:VOA

Ένα σχόλιο στο “Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα για συνέπειες”
  1. Ο/ΗΚώστας λέει:

    Όσοι περιμέναμε πάντως μια διαφορετική πολιτική μετά την εκλογή Ομπάμα, τόσο στην κορεάτικη χερσόνησο όσο και στο Αφγανιστάν αλλά και στι Ιράκ, απογοητευτήκαμε πανηγυρικά!… Εμπάργκο, πιέσεις, προβοκάτσιες (βλ. υπόθεση Cheonan: [http://wp.me/p11mt3-9e]), η απειλή πολέμου σε καθημερινή βάση και σιγοντάρισμα των πιο ακραίων και πολεμοχαρών κύκλων της νοτίου Κορέας.

  2.  
Κάντε ένα σχόλιο