Όλα τα στοιχεία της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έδειχναν την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και η αντιτρομοκρατική ανέμενε τις τελευταίες μέρες και την επιστολή που θα αναλάμβανε επίσημα την ευθύνη. Κι αυτή ήρθε το μεσημέρι της Τρίτης με τηλεφώνημα στην εφημερίδα τα «Νέα» που παρέπεμπε να αναζητηθεί προκήρυξη της οργάνωσης σε συγκεκριμένο σημείο.

Στις 2:30 μετά το μεσημέρι βρέθηκε στο σημείο που είχε υποδειχθεί, κίτρινος φάκελος με επτά τυπωμένες σελίδες που θα δημοσιευθούν σήμερα και που αναλαμβάνουν την ευθύνη της δολοφονίας.

Για το θύμα, Σωκράτη Γκιόλα, που τα ερωτηματικά υπήρχαν έντονα, γιατί υπήρξε αυτός ο στόχος της «Σέχτας», αναφέρεται ότι ήταν μπλεγμένος μέσω της ιστοσελίδας «Τρωκτικό» της οποίας ήταν ιδρυτικό στέλεχος και συντάκτης ειδήσεων, με το θέμα του σκανδάλου «ντόπινγκ».

Στις επτά σελίδες αναφέρονται με βαρείς χαρακτηρισμούς και έμμεσα εκτοξεύονται απειλές και σε άλλους επώνυμους δημοσιογράφους και εκδότες, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Πέτρος Κωστόπουλος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Θέμος Αναστασιάδης, Γιώργος Κουρής, ενώ οι συντάκτες του κειμένου εκτοξεύουν απειλές και σε αστυνομικούς, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διευθυντές φυλακών κλπ.

Επίσης στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον τρόπο που λειτουργούσε το μπλόγκ «Τρωκτικό» που όπως είναι γνωστό έκλεισε στις 24 Ιουλίου μετά τον θάνατο του Σωκράτη Γκιόλια.

Μετά την γνωστοποίηση της συγκεκριμένης προκήρυξης όλα τα πολιτικά κόμματα έκαναν δηλώσεις στις οποίες κύριο χαρακτηριστικό είναι η στήριξη προς την κυβέρνηση να δώσει ένα καθοριστικό χτύπημα στην τρομοκρατία που απειλεί άμεσα τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο