Ο κ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος παρακολούθησε σήμερα τη στρατιωτική εκπαίδευση των Ευελπίδων στην περιοχή του Λιτοχώρου Πιερίας η οποία φέτος διεξάγεται με ιδιαίτερα αναβαθμισμένο τρόπο. Οι Ευέλπιδες μέσα από ρεαλιστική εκπαίδευση έρχονται σε επαφή με μηχανοκίνητα μέσα, ασκούνται σε σύγχρονες μορφές επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό τον εθισμό στη στρατιωτική ζωή στην ύπαιθρο και την προετοιμασία τους να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος.

YouTube Preview Image

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων, οι Ευέλπιδες εκτελούν αριθμό ασκήσεων σε συνεργασία με μηχανοκίνητα τμήματα, εκτελούν βολές, εκπαιδεύονται στον αγώνα σε κατοικημένες περιοχές, εξοικειώνονται με το θαλάσσιο στοιχείο διεξάγοντας αμφίβιες επιχειρήσεις και πραγματοποιούν πλήθος άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Την πλήρως αναβαθμισμένη θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων όπως αυτή καθορίστηκε φέτος από το Γενικό Επιτελείο Στρατού καθοδηγεί και επιβλέπει και με την προσωπική του παρουσία ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μπασιακούλης. Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και έδωσε κατευθύνσεις στους Ευέλπιδες και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής.

Κάντε ένα σχόλιο