Ένας Αφγανός στρατιώτης σκότωσε τρεις Βρετανούς στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε κοινή περιπολία που πραγματοποιούσαν, την Τρίτη, στο νότιο Αφγανιστάν. Αξιωματούχος του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι τρεις Βρετανοί στρατιώτες, με καταγωγή από το Νεπάλ, σκοτώθηκαν σε κατά πάσα πιθανότητα προσχεδιασμένη επίθεση από τον Αφγανό στρατιώτη στην επαρχία Χελμάντ.

Ο επικεφαλής του Αφγανικού στρατού, Μοχάμεντ Καριμί, δήλωσε ότι θα συλληφθεί και θα διωχθεί ποινικά ο δράστης, ο οποίος μετά την επίθεση εξαφανίστηκε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η επίθεση ήταν έργο ενός και μόνο ατόμου που πρόδωσε τις συμμαχικές και τις αφγανικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο, οι Ταλεμπάν ισχυρίζονται ότι ο στρατιώτης διέφυγε σε ελεγχόμενη περιοχή όπου παραδόθηκε σε ενόπλους και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος. Οι ισχυρισμοί τους όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Ο Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στο ΝΑΤΟ και την Βρετανική Κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι το «φρικτό» αυτό ατύχημα δεν θα αλλάξει την στρατηγική συνεργασίας με τις αφγανικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο