Η ιστοσελίδα Wikileaks υποστηρίζει ότι ο αμερικανικός στρατός εκδήλωσε την προθυμία να βοηθήσει στην αξιολόγηση του δεύτερου πακέτου απορρήτων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν τα οποία η ιστοσελίδα έχει εξασφαλίσει και σχεδιάζει να δημοσιεύσει.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Γουίτμαν δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει καμία απευθείας επαφή με την ιστοσελίδα Wikileaks. Κατά τον ίδιο το Πεντάγωνο δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ομάδα που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα αυτή να διαγράψει ευαίσθητες πληροφορίες από τα έγγραφα προκειμένου να αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα Wikileaks έχει ήδη δημοσιεύσει περισσότερα από 70 χιλιάδες απόρρητα ή μυστικά έγγραφα για το Αφγανιστάν. Ο διαχειριστής της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ανέφερε ότι σκοπεύει να δημοσιεύσει άλλα 15 χιλιάδες στο διαδίκτυο τις επόμενες εβδομάδες. Όπως είπε όλα τα έγγραφα έχουν διαβαστεί λέξη προς λέξη και όλα τα ονόματα αθώων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή έχουν διαγραφεί.

Το Πεντάγωνο έχει ζητήσει από την Wikileaks να αποσύρει όλα τα απόρρητα έγγραφα από την ιστοσελίδα της, να μην δημοσιεύσει άλλα και να τα επιστρέψει όλα στις Αμερικανικές αρχές. Ο Ασάνζ έχει αρνηθεί λέγοντας ότι η Wikileaks δεν δέχεται απειλές από το Πεντάγωνο, ούτε και από κανέναν άλλο.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο