Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού εργοστασίου Μπουσχέρ υποστηρίζει ότι ένας εξειδικευμένος ιός υπολογιστών που εντοπίστηκε δεν έχει επηρεάσει κανένα βασικό σύστημα του πυρηνικού εργοστασίου.

Ο Μαχμούντ Τζαχφαρί δήλωσε στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν ότι ο επικίνδυνος ιός επηρέασε μόνο τους προσωπικούς υπολογιστές των εργαζομένων στο εργοστάσιο χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNΑ μετέδωσε ότι ειδικοί από τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας της χώρας συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν πως θα απομακρύνουν τον ιό, που είναι γνωστός ως Στουξνετ.  Ιρανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Στουξνετ έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Ιράν.

Ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αναφορές ερευνητών ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων, μετέδωσαν ότι ο ιός Στούξνετ, που προσβάλλει υπολογιστές βιομηχανικών μονάδων σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να είναι μέρος εκστρατείας που έχει στόχο τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν και συγκεκριμένα του εργοστασίου Μπουσχέρ.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το 60% των υπολογιστών παγκοσμίως που έχουν προσβληθεί από τον Στουξνετ βρίσκονται στο Ιράν.

voa

Κάντε ένα σχόλιο