Το κόμμα ΛΑΟΣ ζητάει από το ΥΠΕΘΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικής κατηγορίας χορήγησης στεγαστικών δανείων με δικαιούχους τα στελέχη των ΕΔ, με προνομιακό σταθερό επιτόκιο ή την ένταξη τους στην ήδη υπάρχουσα ειδική κατηγορία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σε απάντησή του του ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι:
Το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών των Ε.Δ. και των οικογενειών τους ιδίως δε για την αντιμετώπιση των στεγαστικών τους προβλημάτων (ΑΟΟΑ, ΣΟΑ κοκ.). Αν υπάρχουν στελέχη των Ε.Δ. που ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικά δάνεια από το ΤΠΔ δεν έχουν παρά να ζητήσουν τη μεσολάβηση και την βοήθεια του ΥΠΕΘΑ που θα έρθει σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. Τέτοιο ζήτημα απ’ ό,τι γνωρίζω δεν μου έχει τεθεί από στελέχη των Ε.Δ. ή την ηγεσία των Ε.Δ..

Ερώτηση 4617/6-10-2010 της Βουλής των Ελλήνων

Ως γνωστόν το λειτούργημα του Στρατιωτικού είναι δύσκολο και εξαιρετικά υπεύθυνο, ενώ έχει να αντιμετωπίσει καθ’ όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του στις ΕΔ το πρόβλημα των μεταθέσεων. Ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων μετατίθεται ανά την Ελλάδα, ανά 2, 3, 4 ή 5 χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα πολλά έξοδα που καλείται να πληρώνει, καθώς αναγκάζεται, για όλα τα χρόνια της υπηρεσίας, να πληρώνει ενοίκιο, τα έξοδα για να ζήσει την οικογένεια του και επιπρόσθετα εισιτήρια, καύσιμα κτλ για να επισκέπτεται και την οικογένεια του, τον τόπο καταγωγής του, τους συγγενείς του κτλ.

Σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους δίνεται η δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου από κάποια τράπεζα ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σταθερό επιτόκιο.

Το στέλεχος όμως των Ε.Δ., είναι αναγκασμένο να πληρώνει συνεχώς ενοίκια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε περίπτωση στεγαστικού δανείου πληρώνοντας και ενοίκιο και δόση δανείου.

Για να δοθεί και στο στέλεχος των Ε.Δ. η δυνατότητα να αποκτήσει με την εργασία του μία κατοικία δέον θα ήταν να δημιουργηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μια ειδική κατηγορία χορήγησης στεγαστικών δανείων με δικαιούχους τα. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με χαμηλό-προνομιακό σταθερό επιτόκιο ή την ένταξη τους στην ήδη υπάρχουσα ειδική κατηγορία του ΤΠΔ με επιτόκιο 4% για να υπάρξει η δυνατότητα και στους στρατιωτικούς να αποκτήσουν μια κατοικία γιατί. αλλιώς είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να το κάνουν λόγω των πολλών εξόδων τους.

Συνεπώς ερωτάσθε,

Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικής κατηγορίας χορήγησης στεγαστικών δανείων με δικαιούχους τα στελέχη των ΕΔ, με προνομιακό σταθερό επιτόκιο ή την ένταξη τους στην ήδη υπάρχουσα ειδική κατηγορία του ΤΠΔ;

Oι Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης,

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης

Κοραντής Ιωάννης

Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος

Κάντε ένα σχόλιο