Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Απλή συνέργεια σε εκβίαση» και «Απλή συνέργεια σε Τοκογλυφία».

Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες της 01-10-2010, στην περιοχή της Ευκαρπίας, στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού, ο 40χρονος, ο οποίος συμμετείχε σε κύκλωμα εκβιαστών, το οποίο δρούσε υπό τις εντολές και την καθοδήγηση 33χρονου ημεδαπού, μεταχειριζόμενος απειλές, απαίτησε και έλαβε από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των 24.300 ευρώ, για την αποπληρωμή διάφορων χρηματικών ποσών (συνολικού ύψους 623.000 ευρώ), τα οποία οι εκβιασθέντες είχαν δανειστεί μετά το 2006, με τοκογλυφικούς όρους.

Ο εγκέφαλος της συμμορίας είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010, για ληστεία την οποία διέπραξε σε βάρος 27χρονου, στην περιοχή της Πυλαίας και τελεί υπό δικαστική επιτήρηση (σχετ. το από 17-09-2010 Δελτίο Τύπου).

Στην κατοχή του 33χρονου αλλά και σε αιφνιδιαστικές έρευνες χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*Πέντε (5) υπερπολυτελή αυτοκίνητα,
*Δύο (2) μοτοσικλέτες,
*Πενήντα επτά (57) κερδοφόρα δελτία κρατικού τυχερού παιγνίου, συνολικού ποσού κερδών 109.000 ευρώ, περίπου,

Στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκε:

*Μία μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον Μάιο του 2010,
*Χειρόγραφες σημειώσεις με αναγραφόμενα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κάντε ένα σχόλιο