Σύμφωνα με καταγγελίες, το Τουρκικό Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέο επίσημο χάρτη σε σχολικό έντυπο για τα παιδιά του δημοτικού. Σε αυτόν τον χάρτη παρουσιάζεται η ελληνοτουρκική μεθόριος στην Καβάλα. Μεγάλες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων μέρους της Ανατολικής Μακεδονίας, ολόκληρης της Θράκης, της Σάμου, της Ρόδου, της Κρήτης και της Κύπρου παρουσιάζονται με τα τουρκικά χρώματα ως μέρος της τουρκικής επικράτειας. Ο εν λόγω χάρτης παρουσιάστηκε από την τουρκική εφημερίδα “Milliet” σε πρωτοσέλιδο άρθρο την 30/09/2010. Είναι δε ένα ακόμα δείγμα των αναθεωρητικών προθέσεων της Τουρκίας για τα ισχύοντα στην περιοχή. Δεδομένης της ευαισθησίας που πρέπει να διακρίνει όλους όσους ασχολούνται με τα εθνικά θέματα πιστεύουμε πως πρέπει να διερευνηθεί η παρούσα καταγγελία με διακριτικότητα, σύνεση και σοβαρότητα.

Αυτά δήλωσαν σε ερώτησή τους στη Βουλή οι Βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης ερωτώντας το ΥΠΕΘΑ:
Α) Εάν σκοπεύουν να προβούν στη διερεύνηση της αλήθειας επί των ανωτέρω καταγγελιών;

Β) Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες αληθεύουν, σε τι είδους ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την αντιμετώπιση της διογκούμενης τουρκικής προκλητικότητας;

Το ΥΠΕΘΑ απάντησε ότι το εν λόγω ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κάντε ένα σχόλιο