Συμφώνως με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και τουρκικών ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι, σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, διατυπώνουν οι στρατηγοί της Αγκύρας, τον θρασύτατο όσο και καταγέλαστο ισχυρισμό, πώς «η ελληνική πολεμική αεροπορία, δεν τους αφήνει(!) να ασκηθούν, σε “διεθνή” εναέριο χώρο, πάνω από το Αιγαίο»!

Στην απέλπιδα προσπάθειά τους, να «τεκμηριώσουν» δήθεν, αυτούς τους ισχυρισμούς, δημοσιεύουν και σχετικό πίνακα, με ημερομηνίες των «παρενοχλήσεων» από τα ελληνικά αεροσκάφη, αναφέροντας μάλιστα, εντός του 2010, ότι «έγιναν» συνολικώς 255 «περιστατικά»!

Αυτά δηλώνει σε ερώτησή στου στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που καταλήγει στα εξής:

1.Είναι σε γνώση του υπουργείου, η ανωτέρω ανάρτηση, στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκι­κού ΓΕΕΘΑ; Πώς τοποθετείται το υπουργείο;

2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, ώστε το «θέατρο» αυτό, να λάβει τέλος;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι η Π.Α. λαμβάνει πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα για τη συνεχή επιτήρηση του εναέριου χώρου, την αναγνώριση των ιχνών που εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς Σχέδιο Πτήσεως και την αναχαίτιση αυτών που παραβιάζουν το εύρος των 10 ΝΜ του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Τα λεπτομερή στοιχεία για την τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο FIR Αθηνών διαβιβάζονται από το ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εξωτερικών για ενέργειες αρμοδιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση τα σχετικά ζητήματα αξιολογούνται και λαμβάνονται, σε στενή συνεργασία με το ΥΠΕΞ, τα προσήκοντα μέτρα, σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα και τα εθνικά σχέδια.

Κάντε ένα σχόλιο