Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε, σήμερα, με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Matan Vilnai. Κατά τις συνομιλίες εξετάσθηκαν οι διμερείς αμυντικές και στρατιωτικές σχέσεις και οι δυνατότητες αποτελεσματικής υλοποίησης του στρατιωτικού προγράμματος συνεργασίας για το 2011. Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών των δυο χωρών, στους τομείς της μεταφοράς τεχνολογίας, της έρευνας και της ανάπτυξης αμυντικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση ομάδων εργασίας των δυο Υπουργείων Άμυνας, οι οποίες και θα υποβάλουν σχετικές εισηγήσεις.

Κατά τη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση του Παλαιστινιακού, καθώς και οι γενικότερες στρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μπεγλίτης επαναβεβαίωσε τη βούληση της Κυβέρνησης για την πολύπλευρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής εταιρικής σχέσης της χώρας μας με το Ισραήλ, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Η ισότιμη προώθηση των σχέσεων με το Ισραήλ δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής, αλλά, αντίθετα, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας, επεσήμανε, χαρακτηριστικά, κατά τις συνομιλίες ο κ. Μπεγλίτης.

ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο