Συνεχίστηκαν για πέμπτη νύχτα οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη, με το καθεστώς να υποστηρίζει ότι μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών αμάχων και τις συμμαχικές δυνάμεις να διαψεύδουν ότι υπάρχουν αναφορές για θύματα μεταξύ των πολιτών. Δείτε τη χαρά των πολιτών στη Βεγγάζη που σώθηκαν από τη σφαγή:
YouTube Preview Image

Όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, οι αεροπορικές επιδρομές σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης έπληξαν συνοικία με κατοικίες και προκάλεσαν σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους.

Στις τελευταίες αναφορές γίνεται λόγος για έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Ταούρα, προάστιο ανατολικά της Τρίπολης.

Αξιωματούχοι της Λιβυκής κυβέρνησης οδήγησαν τα χαράματα της Πέμπτης, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα ανέφερε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος έφθασαν με τανκς και βομβάρδισαν το κύριο νοσοκομείο της πόλης.

Χθες ο διοικητής των βρετανικών αεροπορικών επιχειρήσεων Γκρεγκ Μπάγκουελ δήλωσε ότι η αεροπορία του Καντάφι «δεν υπάρχει πλέον ως πολεμική δύναμη».

Πάντως, σημειώνεται ότι παρά τις συνεχείς επιχειρήσεις, ο διεθνής συνασπισμός δεν έχει μέχρι τώρα καταφέρει να εμποδίσει τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσει τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Ναυτικός απόκλεισμός

Εν τω μεταξύ, πολεμικά πλοία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ φθάνουν περιμετρικά των λιβυκών ακτών, για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, η Τουρκία θα ενισχύσει με τέσσερις φρεγάτες και ένα βοηθητικό πλοίο συνοδείας, την υλοποίηση της ναυτικής αποστολής.

Η αποστολή των ναυτικών αυτών μονάδων καθιστά την Τουρκία, ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτική συμμετοχή εντός της συμμαχίας. Η Ιταλία θα διαθέσει ένα πλοίο διοίκησης και ελέγχου μάχης και μία φρεγάτα. Στην αποστολή του ΝΑΤΟ συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

ΠΗΓΗ Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο