Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ο Διευθυντής της “Αθηνάς” Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος καθησύχασε τους Έλληνες πολίτες ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να κινδυνέψει η Ελλάδα από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία. Άλλοι επιστήμονες ενημερώνοντας σχετικά τις επιτροπές Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας της Βουλής, διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει μέχρι στιγμής κανένας κίνδυνος ανησυχίας.

Ο κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, διαβεβαίωσε ότι τα εργαστήρια του Κέντρου καθώς και της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας είναι καθ’ όλα έτοιμα και από αύριο ξεκινούν να κάνουν τους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με δείγματα που έχουν ληφθεί από τα τελωνεία.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) Χρήστος Χουσιάδας επεσήμανε ότι από τα δύο δίκτυα μέτρησης της ραδιενέργειας, προκύπτει ότι “τίποτα κακό δεν έχει συμβεί”, σε ό,τι αφορά στη χώρα μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης σημείωσε ότι ακόμα και να έρθει στη χώρα μας ραδιενεργό νέφος, θα είναι πολύ χαμηλή η περιεκτικότητα του και δεν θα είναι ανιχνεύσιμη.

ΠΗΓΗ Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο