Είχαμε την ελπίδα ότι με την αντικατάσταση του νομικού συμβούλου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ θα βελτιώνονταν και η διαχείριση των νομικών υποθέσεων του υπουργείου αλλά όμως και ο νομικός σύμβουλος του κ. Πάνου Μπεγλίτη μας απογοητεύει (αν και είχαμε θετική γνώμη για αυτόν την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε).

Όταν ένα υπουργείο εκδίδει μια υπουργική απόφαση και στη συνέχεια δεν την εφαρμόζει τότε είτε δεν ενημερώνεται σωστά ο υπουργός περί της παράβασης είτε κάποιος παραβαίνει το καθήκον του. Στην προκειμένη περίπτωση εκκρεμούν ένδικα μέσα στο δικαστήρια για την άρνηση εφαρμογής της υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β879 18-05-2011) που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενημερώσαμε πρόσφατα το νομικό σύμβουλο του κ. Πάνου Μπεγλίτη περιμένοντας να ενημερώσει με τη σειρά του τον νέο ΥΕΘΑ αλλά με φρίκη ακούσαμε να μας λέει ότι δεν έχουν ακόμη ανατεθεί αρμοδιότητες στο ΥΠΕΘΑ και έτσι δεν γνωρίζει ο κ. Πάνος Μπεγλίτης τις αρμοδιότητές του! Την ίδια δικαιολογία ακούσαμε από τη Διευθύντρια του Πολιτικού Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΔΠΠ/ΓΕΣ) καθώς και από την Προϊσταμένη της ΔΠΠ/ΓΕΣ.
Τι περιμένει λοιπόν ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να αναθέσει αρμοδιότητες στο ΥΠΕΘΑ; Τι αφελείς δικαιολογίες είναι αυτές και γιατί δεν αντιδρά ο κ. Πάνος Μπεγλίτης; Ποιός θα πληρώσει τις υπέρογκες αγωγές που θα κατατεθούν σύντομα κατά του ΥΠΕΘΑ για την άρνηση εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων;

Όμως έτσι «κακομαθημένοι» ήταν πάντα ορισμένοι υπουργοί (οι παρόντες εξαιρούνται) και άφηναν εκτεθειμένο το υπουργείο τους, ενδεχομένως χωρίς δόλο, σε υπέρογκες αγωγές αφού μέχρι την εκδίκαση της αγωγής οι ίδιοι θα είχαν «αποστρατευτεί» και ίσως να είχαν τεθεί και εκτός πολιτικής αρένας. Πρέπει να υπάρξει και αστική ευθύνη υπουργών πλέον για κάθε παράβαση του ΥΠΕΘΑ που οδηγεί σε αποζημίωση νομικών και φυσικών προσώπων ώστε να πάψουν οι αμυντικές βιομηχανίες και οι διάφοροι ενάγοντες να «διαμελίζουν» το ΥΠΕΘΑ εξ’ αιτίας των «σφαλμάτων» των εκάστοτε υπουργών.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων δεν πιστεύει ότι ο κ. Πάνος Μπεγλίτης ανήκει στην κατηγορία των «κακομαθημένων υπουργών» και μάλιστα πιστεύουμε ότι είναι πολύ ικανότερος πολιτικός του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος δεν έχουμε πειστεί ακόμη ότι αποχώρησε τελείως από το ΥΠΕΘΑ). Θέλουμε όμως να δούμε τον κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη να αποδεικνύει το πραγματικό του πολιτικό εκτόπισμα, να εφαρμόζει το νόμο στο ΥΠΕΘΑ και να συνετίσει κάθε νομικό σύμβουλο που δεν τον ενημερώνει σωστά. Θα είμαστε εδώ να του το θυμίζουμε καθημερινά ώστε να αφήσει ένα σπουδαίο έργο στο ΥΠΕΘΑ για το οποίο θα είμαστε υπηρήφανοι όλοι.

Ένα σχόλιο στο “Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης και οι νομικοί του σύμβουλοι”
 1. Ο/Ηφορολογούμενος πολίτης λέει:

  Σίγουρα οι ευθύνες προσωποποιούνται και αποδίδονται κάποια στιγμή. Με άσυλο ή όχι. Επίσημα ή ανεπίσημα.Με κόκκινη ή ροζ κάρτα. Με ψήφο, με φτύσιμο ή με απαξίωση.Σε πλατείες και δρομάκια. Σε πολιτείες και χωριά.
  Τί γίνεται με τα “βύσματα” κύριε Υπουργέ? Μήπως ο στρατός δεν ήταν πάντα ο πρώτος διδάξας ? Τί γίνεται με αυτούς που χρησιμοποιούν καταχρηστικά την στρατιωτική ιδιότητα τους? Τι γίνεται με το νόμο του Βενιζέλου που πήγε να βάλει τάξη στις μεταθέσεις ? Τι γίνεται με αυτούς που ” χαριστικά – βυσματικά ” διατηρούνται στις μεταθέσεις τους 5 και πλέον έτη, με “κοινωνικούς” λόγους ακόμα και σε βάρος συναδέλφων τους που φορτώνονται τις υπηρεσίες – βάρδιες τους? Τί γίνεται με τον φορολογούμενο πολίτη που πληρώνει έμπειρες νοσηλεύτριες να το “ξύνουν” σε Ραντάρ ? Μήπως ο (όποιος) Υπουργός κύριος Μπεγλίτης θα πρέπει να ξεκινήσει την “πάταξη” όχι των συνταξιούχων – στρατιωτικών αλλά της νοοτροπίας του βύσματος και της σπατάλης πολύτιμων ανθρωπίνων πόρων, εν όψη της δύσκολης οικονομικά εποχής για όλους μας?

  Είτε ζούμε κοντά στο Σύνταγμα είτε στο Ξυλόκαστρο καλούμαστε να πληρώσουμε τα παράγωγα της θητείας όλων όσων παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

  Μην σας φαίνεται περίεργο το ότι δεν μας αρέσει. Βάλτε τάξη στο χάος των βυσμάτων και μετά ζητήστε να επωμιστούμε ως φορολογούμενοι τα έξοδα.
  Αλλιώς μιλάμε για υποκρισία και προσπάθεια διαχωρισμού των λειτουργών της Δημόσιας μηχανής και κατάχρηση της στρατιωτικής ιδιότητας εκ μέρους ορισμένων και με την ανοχή όλων.

  ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ…
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ…
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ…

  Τι κάνετε λοιπόν Κύριε Υπουργέ ? Δεν αντέχει η κοινωνία των φορολογουμένων να πληρώνει άλλο… βύσματα.

  Με την προσήκουσα τιμή,
  Ο καταβάλλων (με επιφύλαξη) τα φράγκα, φορολογούμενος πολίτης

 2.  
Κάντε ένα σχόλιο