Όσοι έχουν υποστεί βλάβη (σωματική, υλική, ηθική κλπ) λόγω της έκρηξης πυρομαχικών στην Κύπρο μπορούν πλέον να προσφύγουν στο Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων. Στα πλαίσια του καταστατικού του ιδρύματος μας βρίσκεται και η νομική και επιστημονική υποστήριξη των θυμάτων της τεράστιας έκρηξης που συνέβη στην Κύπρο. Οι ειδικοί που εστάλησαν από την Ελλάδα στην Κύπρο είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι ασφαλώς θα κάνουν ότι μπορούν στα πλαίσια των γνωστών διαδικασιών και αρμοδιοτήτων τους.

Όμως κανείς δεν διαθέτει τις επιστημονικές γνώσεις και την εμπειρία του ΕΚΕΟ σε θέματα εκρήξεων μεγάλης ισχύος. Ασφαλώς λοιπόν χρειάζεται και ένας ανεξάρτητος κοινωφελής επιστημονικός φορέας που θα παράσχει υποστήριξη στα θύματα της έκρηξης, στους συγγενείς τους καθώς και σε κάθε άτομο που έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της έκρηξης. Το ΕΚΕΟ μετά από συνεννόηση με τα πάσης φύσεως θύματα της εγκληματικής αυτής αμέλειας (η δόλου;) θα υποβάλλει αγωγές και μηνύσεις κατά των πάσης φύσεως υπευθύνων και φυσικά κατά των διεθνών οργανισμών που ευθύνονται για τον παροπλισμό και την αποθήκευση του υλικού αυτού στην Κύπρο.

Ας μην τρέφουν αυταπάτες οι πολίτες περί σύντομης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Η εμπειρία του παρελθόντος είναι πολύ απογοητευτική στα στρατιωτικά ατυχήματα.  Πρόκειται για ένα μαραθώνιο που θα πάρει μήνες ίσως και χρόνια (με το συνηθισμένο αποτέλεσμα!) αλλά μέχρι τότε πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα νομικά και επιστημονικά μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πάσης φύσεως θυμάτων.

Οι πρώτες ώρες και ημέρες είναι κρίσιμες στις οποίες οι πολίτες και οι αρχές της περιοχής πρέπει να συλλέξουν φωτογραφίες, βίντεο και πάσης φύσεως στοιχεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις δικογραφίες.

Όσοι θεωρούν ότι θίγονται από την εγκληματική αυτή αμέλεια να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του ΕΚΕΟ προκειμένου να ενταχθούν στους πολιτικώς ενάγοντες και τους μηνυτές της υπόθεσης. Με τον τρόπο αυτό το ΕΚΕΟ θα πάρει μέρος στην έρευνα που γίνεται και οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια.

Η καλύτερη λύση είναι να με το Κέντρο Ελέγχου Όπλων μέσω FaceBook προκειμένου να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στην Κύπρο και να μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες βίντεο και σχόλια για την έκρηξη. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε στο μέλλον όλες τις δικαστικές διαδικασίες και να κατεβάζετε τα δικαστικά έγγραφα που αφορούν την αγωγή σας

Κάντε ένα σχόλιο