Η κατασκευή του όπλου μαζικής καταστροφής που εξερράγη στη ναυτική βάση της Κύπρου ξεκίνησε με την τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων ακριβώς με τη μορφή που κατασκευάζουμε μια δοκιμαστική πυρηνική βόμβα. Ειδικότερα, λίγο πριν την πρώτη δοκιμή πυρηνικής έκρηξης ο Ρόμπερτ Όππενχάιμερ και η ομάδα του γνώριζαν ότι έπρεπε να αξιολογήσουν το ωστικό κύμα που θα προκαλούσε η πρώτη αυτή πυρηνική δοκιμή.

YouTube Preview Image

Κιβώτια εκρηκτικών συνολικής ισχύος 100 τόνων νιτρογλυκερίνης

Επειδή υπάρχουν νόμοι της φυσικής που δίνουν σε κλίμακα τις επιπτώσεις του ωστικού κύματος κάθε έκρηξης αν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις μιας πρότυπης έκρηξης (βλ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΛΩΝ) η ομάδα του Σχεδίου Μανχάτταν αποφάσισε να κατασκευάσει αρχικά ένα μίνι πυρηνικό όπλο που θα προκαλούσε μόνο ωστικό κύμα και όχι ραδιενεργό επίπτωση (ακτίνες γάμμα, ραδιενεργό νέφος κλπ). Τοποθέτησαν λοιπόν κιβώτια με συμβατικά εκρηκτικά συνολικού βάρους (και ισχύος) περίπου εκατό τόνων νιτρογλυκερίνης (ΤΝΤ). Παρατηρήστε στο βίντεο τον τρόπο που τοποθέτησαν τα κιβώτια τόσο στο σχέδιο Μανχάτταν στο Λος Άλαμος (1945) όσο και στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» (2011) ώστε να αντιληφθείτε την εγκληματική αμέλεια αυτών που στοίβαξαν τα κιβώτια με δομή υπερβόμβας. Φυσικά κανείς δεν είχε διδαχθεί θεμελιώδεις αρχές ελέγχου όπλων μαζικής καταστροφής ώστε να γνωρίζουν ότι ακολουθούσαν βήμα-βήμα την κατασκευή ενός όπλου με ισχύ ωστικού κύματος ανάλογη ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Υπόλογοι λοιπόν ενώπιον μας είναι αυτοί που κατάργησαν την Έδρα Ειδικών Όπλων στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (και ουσιαστικά και στην Σχολή Επιτελών) υποβαθμίζοντας έτσι τις γνώσεις των αξιωματικών που θα κληθούν να διαχειριστούν υποθέσεις ειδικών όπλων. Η Τουρκία ετοιμάζει πυρηνικό πρόγραμμα που μπορεί να την καταστήσει πυρηνική δύναμη, το ΝΑΤΟ ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στον έλεγχο των όπλων μαζικής καταστροφής με εκστρατείες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, και ίσως και στο Ιράν. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ούτε ένα χώρο επιστημονικής διδασκαλίας των αξιωματικών μας σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής. Τώρα έχουμε τους πρώτους υπόλογους της κατασκευής του όπλου μαζικής καταστροφής της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» που βέβαια έχουν πλέον αποστρατευτεί και δεν κινδυνεύουν αλλά έχουν καταδικαστεί στη συνείδησή μας. Οι υπολογισμοί του Κέντρου Ελέγχου Όπλων ίσως αποδείξουν ότι η ισχύς της έκρηξης στην Κύπρο ήταν ανάλογη της δοκιμής 100  τόνων ΤΝΤ στο Λος Άλαμος.

Κάντε ένα σχόλιο