Οι κύριοι Πάνος Μπεγλίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν επικύρωσαν απλώς με την υπογραφή τους παράνομες εκλογές στα ΑΣΕΙ αλλά αποδέχθηκαν σιωπηρά και επικύρωσαν τραγωδίες που αν δεν διορθώσουν θα τους στιγματίζουν για μια ζωή. Για τους λόγους αυτούς οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από όσους αδίκησαν!

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των παρανομιών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Υποψήφιος για θέση Επίκουρου Καθηγητή ΑΣΕΙ (2009) καταγγέλλει στην ιεραρχία και στο ΑΣΕΙ (2008) για ανάρμοστη συμπεριφορά ένα εκλέκτορα καθηγητή του ΑΣΕΙ πριν τις εκλογές και ζητάει την εξαίρεσή του. Το ΕΚΕΟ έχει όλα τα στοιχεία να αποδείξει ότι όπως ακριβώς κατήγγειλε ο υποψήφιος στο αρμόδιο Γενικό Επιτελείο ο εν λόγω εκλέκτορας έπαιρνε επίδομα στο ΑΣΕΙ χωρίς να παράγει το έργο που προέβλεπε το σχετικό επίδομα ενώ παράλληλα δεν εκπλήρωνε πριν τις εκλογές επαρκώς τα διδακτικά του καθήκοντα στο ΑΣΕΙ. Αντί λοιπόν να εξαιρεθεί ο εκλέκτορας μέχρι να ελεγχθούν οι καταγγελίες εις βάρος του (υπήρχαν τόσοι καθηγητές στα πανεπιστήμια να τον αντικαταστήσουν!) τελικά παρέμεινε στο εκλεκτορικό με την ανοχή της Διοίκηση του ΑΣΕΙ έχοντας προφανή αισθήματα μίσους για τον υποψήφιο.

Η τριμελής εισηγητική επιτροπή των πανεπιστημιακών πρότεινε στην εισήγηση της ομόφωνα και ανεπιφύλακτα τον εν λόγω υποψήφιο ως κορυφαίο μεταξύ των άλλων συνυποψηφίων του. Όμως η μοίρα ήθελε λίγο πριν τις εκλογές ο υποψήφιος να χάσει δύο μέλη της οικογένειάς του με διαφορά λίγων ημερών. Έτσι λοιπόν ενώ κήδευε τα μέλη της οικογένειάς του και απουσίαζε από το ΑΣΕΙ την επομένη της κηδείας διεξήχθησαν οι εκλογές του (βλέπετε δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες ημέρες να τελειώσουν οι κηδείες που έγιναν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το χώρο των εκλογών ενώ με άνεση ανέβαλαν άλλες εκλογές!). Επωφελούμενος από την απουσία του υποψηφίου λόγω των κηδειών ο εχθρικός εκλέκτορας επιτέθηκε εναντίον του προτεινόμενου υποψηφίου με ανόητες συκοφαντίες για ανάρμοστη συμπεριφορά για τις οποίες δεν είχε ενημερώσει κανέναν μέχρι που πήρε το λόγο στην εκλογική συνεδρίαση. Φυσικά απαγορεύεται από τη σχετική νομολογία (βλ. ΣΤΕ 4102/2001) να καταψηφισθεί υποψήφιος την ημέρα της εκλογής από εκλέκτορες που αγνοούσαν τις κατηγορίες για θέματα συμπεριφοράς αν είναι απών ο υποψήφιος και δεν έχει ενημερωθεί προηγουμένως ώστε να αντικρούσει τις κατηγορίες. Τόση ήταν η αδιαφορία των στρατιωτικών που συμμετείχαν ώστε αντί να αναβάλουν την εκλογή ώστε να δοθεί το δικαίωμα στον υποψήφιο να αντικρούσει τις κατηγορίες του εχθρικού εκλέκτορα αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να εκλέξουν τον υποψήφιο διότι διατυπώθηκαν οι ανόητες αυτές κατηγορίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς (κατά του συκοφάντη κατατέθηκε στη συνέχεια αγωγή αποζημίωσης που εκκρεμεί αλλά το κακό είχε γίνει αφού ο συκοφάντης βρήκε γόνιμο έδαφος).

Επιστρέφοντας από τις κηδείες ο υποψήφιος που αδικήθηκε διαμαρτυρήθηκε στο ΑΣΕΙ (όπου εργάζονταν για χρόνια) για να ακούσει ότι… η εκλογή ήταν άγονη και έπρεπε να πάρει πίσω τους φακέλους της υποψηφιότητάς του. Τότε διαπίστωσε με φρίκη ότι πέντε από τους έντεκα φακέλους της υποψηφιότητάς του του ήταν σφραγισμένοι και απολύτως άθικτοι όπως είχαν κατατεθεί (φάκελοι φυσαλίδων δεμένοι και κολλημένοι!) και δεν είχαν καν διαβιβαστεί στους στρατιωτικούς οι οποίοι φυσικά δεν τους άνοιξαν ποτέ. Μάλιστα δύο από τους στρατιωτικούς εκλέκτορες είχαν μετατεθεί στο ΑΣΕΙ μόλις πρόσφατα και ακόμη και αν είχαν λάβει του φακέλους δεν θα προλάβαιναν να τους αξιολογήσουν αφού οι υποψήφιοι ήταν πολλοί και το αντικείμενο πολύ εξειδικευμένο. Ο υποψήφιος κάλεσε αμέσως μάρτυρες υπαλλήλους του ΑΣΕΙ οι οποίοι διαπίστωσαν και αυτοί το σκάνδαλο με τους φακέλους. Τελικά ακόμη και σήμερα (ενάμιση χρόνο μετά) οι πέντε φάκελοι της υποψηφιότητας του βρίσκονται στην αποθήκη του ΑΣΕΙ σφραγισμένοι και άθικτοι χωρίς ίχνος αποσφράγισης (εύκολα αποδεικνύεται λόγω της φύση τους) αποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκλογές. (Όποιος τολμήσει να τους αγγίξει η να τους αποσφραγίσει τώρα θα βρεθεί προ εκπλήξεως αφού η κατάσταση τους έχει ήδη καταγραφεί με ανεξίτηλο τρόπο). Το γεγονός αυτό μπορεί να το βεβαιώσει και ο νυν και ο τέως Κοσμητορας του εν λόγω ΑΣΕΙ που συμφωνούν ότι ο υποψήφιος αδικήθηκε κατάφορα!

Η εκλογή λοιπόν χαρακτηρίστηκε παρανόμως άγονη και βέβαια όλα αυτά τα κατήγγειλε ο υποψήφιος στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κ. Πάνο Μπεγλίτη στην ένσταση του. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν ούτε την πολιτική ευθιξία ούτε την ανθρώπινη ευαισθησία να διατάξουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τραγωδία που έπληξε τον αδικημένο υποψήφιο.

Φυσικά όλα αυτά θα τα δουν οι δύο πολιτικοί τόσο σε μηνυτήριες αναφορές όσο και σε αγωγές αποζημίωσης αλλά τους παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων αξιωματικών, των σπουδαστών των ΑΣΕΙ και όλου του Ελληνικού Λαού.

Αυτή είναι η δεύτερη παράνομη εκλογή που αποδέχθηκαν οι κ. Πάνος Μπεγλίτης και κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αδιαφορώντας για την ένσταση του υποψηφίου στην οποία δεν είχαν καν την ευθιξία να απαντήσουν έστω και αρνητικά. Τους προκαλούμε να διατάξουν κατεπείγουσα  ΕΔΕ ακριβώς για αυτήν την περίπτωση (ad hoc) και όχι γενικόλογες ΕΔΕ που δεν καταλήγουν πουθενά και οι οποίες διαρκούν μήνες! Όταν λέμε κατεπείγουσα εννοούμε κατεπείγουσα και όχι…μετά τις βουλευτικές εκλογές! Όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και φυσικά της Αντιπολίτευσης που οφείλει να ζητήσει την διεξαγωγή ΕΔΕ για αυτήν αποκλειστικά την περίπτωση και μόνο (ώστε να υπάρξει μία ΕΔΕ για κάθε μία παράνομη εκλογή που θα καταγγέλλουμε). Υπάρχουν πολλές ακόμη και έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεση της Βουλής των Ελλήνων και των αρμοδίων Δικαστηρίων.

Οι δύο Υπουργοί οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τον υποψήφιο που αδίκησαν αφού αποδέχθηκαν την «άγονη εκλογή» παρά τις παράνομες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες υπό τις οποίες διεξήχθη.

Σημείωση: Όλη η αλυσίδα των παρανομιών ξεδιπλώνεται μέσω της ετικέτας (Παράνομες Εκλογές ΑΣΕΙ)

Κάντε ένα σχόλιο