YouTube Preview Image
Ίσως από σεβασμό, ίσως από ευγένεια οι φρουροί και όλοι οι στρατιωτικοί που εντάσσονται στην ασφάλεια του ΥΠΕΘΑ δεν απώθησαν βίαια τους απόστρατους που μπήκαν στο ΥΠΕΘΑ να διαμαρτυρηθούν με τον ανάρμοστο τρόπο που μας προκάλεσε τόσο θλίψη. Φυσικά τώρα ίσως να την πληρώσουν οι φρουροί για την ευγένεια τους που δεν απείλησαν με τα υπηρεσιακά τους όπλα τους διαδηλωτές. Ασφαλώς και οι απόστρατοι γνώριζαν ποιος θα την πληρώσει στο τέλος αφού όλοι πέρασαν από μονάδες και ξέρουν ότι ο ΑΜίτης την έχει άσχημα αν δεν αποτρέψει την είσοδο (και συνήθως έτσι γίνεται). Το μπουλούκι που εισέβαλε στο ΥΠΕΘΑ και περικύκλωσε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντγο Φραγκούλη Φράγκο (που τους έδειξε ευγένεια και κατανόηση) μάλλον “θα κάψει πολύ αθώο κόσμο” αν δεν καεί και το ίδιο από την εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.
Οι απόστρατοι διάλεξαν ένα ακατάλληλο εκπρόσωπο που ούρλιαζε χειρονομώντας άγρια μπροστά στον Αρχηγό ΓΕΣ “την τιμή μου την πήρε ο Αρχηγός μου γιατί κιότεψε την ώρα της μάχης και μ’άφησε να πεινάω, Εσύ Αρχηγέ μας πρόδωσες κλπ”. Άλλος άξεστος φώναζε “βγάλε τα γαλόνια και βάλε φούστες του Γαβαλά” ενώ ακούγονταν και άλλα σχόλια και κραυγές που μόνο σε πρώην αξιωματικούς δεν αρμόζουν. Με τέτοιες προσβολές και υπερβολές ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΣ (που με συναδελφική αγάπη αναμίχθηκε με τον όχλο και δεν νοιάστηκε καθόλου για την εικόνα του προκειμένου να ακούσει τον πόνο τους) κάθε επιχείρημα τους έχασε την αξία του (όσο και αν τα αιτήματα τους ήταν δίκαια).

Με αφορμή τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης απόστρατων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη διακρίβωση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων στρατιωτικών οργάνων.

Παράλληλα, ύστερα από επικοινωνία του με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Ελένη Ράικου, η τελευταία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.