Φραγκούλης Φράγκος Αρχηγός ΓΕΣ ΥΠΕΘΑΣύμφωνα με άρθρο του Βήματος (του κ. Άγγελου Αθανασιάδη) πρόκειται να γίνουν δραστικές περικοπές στο ΥΠΕΘΑ ενώ υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντγο κ. Φραγκούλη Φράγκο διότι σύμφωνα με το άρθρο «Πηγές του Πενταγώνου σημειώνουν ότι ο αντιστράτηγος Φράγκος επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε διαφήμιση δραστηριοτήτων, όπως π.χ η κατασκευή της τάφρου στον Εβρο και οι ασκήσεις σε διάφορα νησιά» ενώ παράλληλα τόσο ο Α/ΓΕΣ όσο και οι άλλοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κωλυσιεργούν στην κατάθεση ριζοσπαστικών προτάσεων που θα επιφέρουν περικοπές στον προϋπολογισμό. Η άποψη αυτή είναι ανυπόστατη και οι πηγές που έχουν τόσο σοβαρά επιχειρήματα πρέπει να κατονομάζονται. Το θέμα της τάφρου είναι η απόδειξη ότι πραγματοποιούνται μεγάλα οχυρωματικά και αμυντικά έργα χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού χρησιμοποιώντας μόνο την υπάρχουσα υποδομή του Στρατού Ξηράς. Οι συνέχιση των ασκήσεων αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν έχουν φθείρει το αξιόμαχο του Στρατού Ξηράς και ανυψώνουν το ηθικό του στρατεύματος και των Ελλήνων στην εποχή που όλα καταρρέουν.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης η αναφορά του κ. Αθανασιάδη στο άρθρο του ότι δήθεν έχουν ήδη κατατεθεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας προτάσεις για το κόψιμο του «γόρδιου δεσμού» και ότι οι προτάσεις αυτές φθάνουν μέχρι το σημείο της αντικατάστασης των τριών αρχηγών σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό με την έκφραση «Με αυτή την ηγεσία δεν προωθούνται αλλαγές λένε ενημερωμένες πηγές».
Οι «καλά ενημερωμένες πηγές» του κ. Αθανασιάδη να δούνε τα βίντεο που δείχνουν τον Αρχηγό ΓΕΣ στο προαύλιο του ΥΠΕΘΑ να συνομιλεί με τους αποστράτους αδιαφορώντας για την φθορά της επικοινωνιακής του εικόνας. Μόνο αυτός απέδειξε ότι δεν φοβάται να μεσολαβήσει μεταξύ των στρατιωτικών (αποστράτων) και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ σε μια περίοδο που οι εκάστοτε υπουργοί εθνικής άμυνας κινδυνεύουν με λιντσάρισμα. Οι ίδιες «καλά ενημερωμένες πηγές» να διαπιστώσουν ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ δεν άφησε τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη να αντιμετωπίσει τους μαινόμενους αποστράτους αλλά ως καλός στρατιωτικός αναμίχθηκε με ένα (δικαιολογημένα) οργισμένο πλήθος συναδέλφων του ώστε να ακούσει τον πόνο τους και να μεταφέρει τα αιτήματα τους στον ΥΕΘΑ. Όσοι κρύφτηκαν εκείνη την ημέρα στα κλειδωμένα γραφεία τους στο ΥΠΕΘΑ και άφησαν τον ΥΕΘΑ να εκτεθεί και τον Αρχηγό ΓΕΣ «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» είναι οι «καλά ενημερωμένες πηγές» που αναφέρει ο κ. Αθανασιάδης στο Βήμα. Αυτές τις «καλά ενημερωμένες πηγές» σύμφωνα με τις «καλύτερα ενημερωμένες πηγές» του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) ο Αρχηγός ΓΕΣ τις έχει γράψει στα παλιά του άρβυλα και παραμένει στενός συνεργάτης του σημερινού ΥΕΘΑ (όπως αρμόζει σε κάθε Α/ΓΕΣ) καθώς και άξιος συνάδελφος των αποστράτων που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.