Βάσεις ΑΕΙ ΤΕΙ Στρατιωτικών ΣχολώνΗ πρώτη σκέψη κάθε μαθητή που θέλει να σπουδάσει στις στρατιωτικές σχολές (και τις αστυνομικές σχολές) είναι να ψάξει για ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να πετύχουν την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές που επιθυμούν. Η επιλογή όμως Στρατιωτικές Σχολές – Φροντιστήρια είναι δύσκολη υπόθεση αφού ορισμένα δηλώνουν στρατιωτικά φροντιστήρια χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση στο αντικείμενο και είναι απλώς φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπως όλα τα άλλα. Όμως ποιο είναι το χαρακτηριστικό που δίνει αυτή την εξειδίκευση ώστε οι μαθητές και οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων να πιάσουν τα απαραίτητα μόρια εισαγωγής τους;
Η απάντηση είναι εύκολη αφού τα πραγματικά στρατιωτικά φροντιστήρια πρέπει να παρέχουν ταυτόχρονα και προετοιμασία στα ψυχολογικά τεστ (γνωστά ως ψυχομετρικά τεστ) καθώς και προπόνηση για τα αθλήματα (αγωνίσματα) στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές προκειμένου να πιάσουν το προβλεπόμενο όριο. Τα όρια των αγωνισμάτων για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο και βέβαια υπάρχουν στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου εθνικής άμυνας. Τα φροντιστήρια που προσφέρουν αυτό το πακέτο είναι τα πιο οργανωμένα αλλά φυσικά απαιτείται και μεγάλη εμπειρία στα άλλα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Το EKEO έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αξιολόγησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που διαφημίζουν την εξειδίκευση τους στον τομέα αυτό. Ειδικότερα το EKEO καλεί τα φροντιστήρια να δώσουν τα προγράμματα σπουδών τους και τους πίνακες των επιτυχόντων μαθητών τους (στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές) καθώς και τα μόρια που έπιασαν και τα συγκρίνει με τα ποσοστά των άλλων φροντιστηρίων. Έχοντα πάντα υπ’ όψιν τις βάσεις των στρατιωτικών σχολών (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ κλπ) και τις απαιτούμενες προδιαγραφές διδασκαλίας είναι εύκολο να καταλήξει κανείς ότι ορισμένα φροντιστήρια πράγματι πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηρίζονται «στρατιωτικά φροντιστήρια». Τα αποτελέσματα αναρτώνται στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του EKEO ώστε να υπάρξει σύγκριση των επιδόσεων. Επισημαίνουμε ότι το σύνολο των διακριτών (διαφορετικών) επισκεπτών της ιστοσελίδας και του ιστοκαναλιού (youtube) του EKEO είναι σήμερα περίπου 90.000 άτομα μηνιαίως ενώ οι συνολικές επισκέψεις είναι περίπου 130.000 μηνιαίως (επίσημα στοιχεία στη διάθεση των ενδιαφερομένων)
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι (φροντιστήρια, υποψήφιοι) μπορούν να απευθύνονται στο EKEO μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

, , , , , , , , , ,

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.