YouTube Preview Image
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων μελέτησε τις πολιτοφυλακές που έχουν ιδρυθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο πολιτοφυλακές που ορίζουν τα όρια της Ελληνικής Πολιτοφυλακής όπως το EKEO την φαντάστηκε και την ίδρυσε. Οι Guardian Angels είναι η ήπια μορφή που έχουμε παρουσιάσει σε άλλη ανάρτηση (το κάτω όριο της Ελληνικής Πολιτοφυλακής) ενώ οι State Guards όπως αυτή του Τέξας (υπάρχουν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ) που παρουσιάζουμε στο απλοϊκό βίντεο είναι το υψηλότερο άκρο (ένοπλη ομάδα – μάλλον αδύνατο για την Ελλάδα). Οι State Guards των πολιτειών των ΗΠΑ είναι οπλισμένες διότι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται η κατοχή όπλων και η οπλοφορία ενώ η πολιτοφυλακή ελέγχεται από τους κυβερνήτες των πολιτειών. Φυσικά στην Ελλάδα η δεν επιτρέπεται η οπλοφορία εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως μεταφορά φορτίων μεγάλης αξίας η φύλαξη ειδικών κτιρίων και ατόμων. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) ελπίζει στη συνεργασία των Δημάρχων των διαφόρων περιοχών και την συνεργασία των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων. Όσο και αν φαίνεται ρομαντική αυτή η προσπάθεια αργά η γρήγορα θα αντιληφθούν οι Έλληνες Πολίτες ότι η υπεράσπιση ενός ανθρώπου την ώρα που δέχεται επίθεση και κινδυνεύει δεν μπορεί να επαφίεται στην διάθεση και την ικανότητα του συνανθρώπου του. Χρειάζεται ένας μηχανισμός που θα ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πολίτη και θα ελέγχεται από τον ίδιο τον πολίτη όταν η Αστυνομία είτε δεν προλαβαίνει είτε φυλάει τα γήπεδα, τους βουλευτές, τους δημοσιογράφους και τους πάσης φύσεως καλλιτέχνες που δεν θέλουν να πληρώσουν για την ιδιωτική τους προσωπική ασφάλεια. Η Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) θα ενισχυθεί από τους Έλληνες Πολίτες και ίσως διεκδικήσει στο μέλλον το μερίδιο της ιδιωτικής φύλαξης και ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παρουσιάζουμε επίσης άλλες οργανωμένες πολιτοφυλακές στις ΗΠΑ που προβλέπονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ από τις οποίες η Ελληνική Πολιτοφυλακή θα δανειστεί στοιχεία και ιδιότητες που μπορούν να εφαρμοσθούν στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ οι αναγνώστες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι Αμερικανικές Πολιτοφυλακές είναι Εθνοφυλακές. The National Guard των ΗΠΑ είναι κλάδος του Στρατού των ΗΠΑ (δείτε εδώ http://www.arng.army.mil)!
ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ TEXAS USA
YouTube Preview Image

ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ GEORGIA USA
YouTube Preview Image

Φυσικά το πρόγραμμα που προτείνουμε είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της US Neighborhood Watch (ψάξτε το στο διαδίκτυο) το οποίο ελπίζουμε να ιδρύσουμε στην Ελλάδα με τη μορφή του Hellenic Neighborhood Watch

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.