Γιάννης Πανούσης Θεόδωρος ΛιόλιοςΣύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου TVXS.gr ο καθηγητής εγκληματολογίας Δρ. Γιάννης Πανούσης χαρακτηρίζει «Εντελώς Παράνομο» το εγχείρημα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων για την «Ελληνική Πολιτοφυλακή». Σε απάντηση του ο Διευθυντής του ΕΚΕΟ Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών (ΣΣΕ) Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε «Αν ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν ανακαλέσει δημόσια η δεν διαψεύσει την ανακοίνωση του ιστολογίου TVXS.gr που τον φέρουν να έχει κάνει τέτοια δήλωση τότε θα πρέπει αποδείξει στο δικαστήριο ποια είναι η παρανομία διότι η διακήρυξη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στηρίζει την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών». Ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του ιδρύματος επεξεργάζονται την αγωγή αποζημίωσης κατά των δυσφημιστών αυτής της επιστημονικής προσπάθειας και μένει να αποδειχθεί αν ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι ένας από τους δυσφημιστές η απλώς κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτά που είπε (οφείλει να το δηλώσει στη Διεύθυνση του EKEO ώστε να αναρτηθεί στο διαδίκτυο). Το ΕΚΕΟ έχει ήδη ζητήσει την κασέτα της συνέντευξης του κ. Γιάννη Πανούση και περιμένει την απάντηση του (η καλύτερα τη διάψευση του). Αν τελικά το θέμα φτάσει στα δικαστήρια θα κριθεί ουσιαστικά το αυτονόητο που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και υποστηρίζει το ΕΚΕΟ και η Ελληνική Πολιτοφυλακή δηλαδή ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα της σύλληψης αυτού που διαπράττει αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα (βλ Νομική Βάση της διακήρυξης της Ελληνικής Πολιτοφυλακής).
Εξίσου δυσφημιστικός είναι ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος του TVXS.gr   “Από την Ελληνική Πολιτοφυλακή ποιος θα μας φυλάξει” και η τεράστια απρέπεια του συντάκτη να βάλει εμβόλιμο το βίντεο της αλλαγής της Ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τους Αρχηγούς ΓΕΣ στο δημοσίευμα του για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να θίξει θεσμούς. Οι αποζημιώσεις των αγωγών που θα υποβάλλει η Ελληνική Πολιτοφυλακή θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων που θα εργασθούν στα προγράμματα ελέγχου εγκληματικότητας της Ελληνικής Πολιτοφυλακής καθώς και σε επιμορφωτικά  προγράμματα για τους μαθητές.

Προφανώς ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία της ίδρυσης ενός φορέα που θα επιμορφώνει τους πολίτες σε θέματα ελέγχου εγκληματικότητας σε συνεργασία πάντα με την Αστυνομία και τους κρατικούς φορείς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε ποτέ κανένα κρατικό φορέα να κατεβαίνει στους δρόμους και στις συνοικίες και να διδάσκει τις τακτικές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Δεν υπάρχουν σεμινάρια στα σχολεία για την παιδική εγκληματικότητα και τα παιδιά ενημερώνονται από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Που ήταν λοιπόν όλοι αυτοί τόσα χρόνια που τώρα προσπαθούν να σβήσουν την μοναδική ειρηνική και φιλανθρωπική προσπάθεια ελέγχου εγκληματικότητας στην Ελλάδα; Που ήταν οι σπουδαίοι εγκληματολόγοι (ο κ. Γ. Πανούσης εξαιρείται από όλα τα αρνητικά σχόλια του παρόντος άρθρου), η ακόμη και οι δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να σταματήσουν την Ελληνική Πολιτοφυλακή όταν οι γέροντες έτρεμαν τη νύχτα να μην τους σκοτώσουν και οι γονείς δεν γνωρίζουν αν τα παιδιά τους γυρίσουν σώα από το φροντιστήριο το βράδυ; Με ευχαρίστηση βλέπουμε την προσπάθεια αυτών που έβγαζαν χρήματα και έπαιρναν σπουδαίες θέσεις στο Δημόσιο παριστάνοντας του ειδικούς στον έλεγχο της εγκληματικότητας να προσπαθούν να χτυπήσουν τη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια. Όμως η Ελληνική Πολιτοφυλακή στηρίζεται από ένα επιτελείο εξαιρετικών νομικών που θα απαντήσουν (αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα) στον κ. Γιάννη Πανούση σύντομα δια της νομικής οδού.

Κάθε φορά που θα βλέπετε ένα αρνητικό σχόλιο για την Ελληνική Πολιτοφυλακή από ένα άτομο αναρωτηθείτε τι συμφέροντα έχει το άτομο αυτό να χτυπάει μια κοινωφελή ειρηνική προσπάθεια που δεν έχει καμία χρηματοδότηση. Κάθε φορά που ένας ηλικιωμένος δολοφονείται, κάθε φορά που ένας νεαρός αστυνομικός εκτελείται, κάθε φορά που ακούτε για ένα κρατικό φορέα που διορίζει δήθεν ειδικούς στην ασφάλεια (με τεράστιους μισθούς και επιχορηγήσεις) να θυμάστε ότι η Ελληνική Πολιτοφυλακή ιδρύθηκε με αγάπη και ενδιαφέρον χωρίς χρήματα χωρίς πρόσβαση στις δομές της κυβέρνησης. Αν δεν την στηρίξουν οι Έλληνες Πολίτες, οι γονείς, οι οικογενειάρχες οι δάσκαλοι και η ίδια η νεολαία τότε δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε το χρόνο μας. Υπάρχουν πάντα σκοτεινές και ύποπτες οργανώσεις που θα γεμίσουν το κενό που θα αφήσουμε είτε ως παραστρατιωτικές οργανώσεις είτε ως επιτροπές και συμβούλια που θα μοιραστούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.