Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ΕΚΕΟΑνοιχτή Επιστολή: Προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως (Υπουργό Προστασίας Πολίτη) κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε το ερευνητικό κέντρο «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO)» στα πλαίσια της κοινωφελούς του δραστηριότητας στον τομέα του Ελέγχου Όπλων και Ελέγχου Εγκληματικότητας ίδρυσε την οργάνωση Hellenic Neighborhood Watch την οποία ονομάσαμε επίτηδες «Ελληνική Πολιτοφυλακή». Αυτό έγινε για πολλούς λόγους: Αρχικά διότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί ο καθημερινός πολίτης την τεράστια αυτή Αγγλική έκφραση ενώ κάθε προσπάθεια απόδοσης της στα Ελληνικά την αδικούσε. Επίσης μετά από συμβουλή ειδικών θεωρήσαμε ότι αποδίδει πλήρως την Αγγλική έννοια και είναι προσιτή στον Έλληνα Πολίτη. Τέλος θέλαμε να δεσμεύσουμε στο διαδίκτυο και στο νου του Έλληνα Πολίτη (και ιδιαίτερα στους νέους) την έννοια της «Πολιτοφυλακής» διότι γνωρίζαμε ότι θα χρησιμοποιηθεί από εξτρεμιστικά στοιχεία προκειμένου να εκμεταλλευτούν το φόβο των πολιτών για το αυξανόμενο έγκλημα και να τους εντάξει έτσι σε ακραίες οργανώσεις υπό τον συμβολικό τίτλο «Πολιτοφυλακή». Η ύπαρξη μιας ειρηνικής και κοινωφελούς πολιτοφυλακής που θα ενεργοποιήσει τους Έλληνες ήταν η πιο επιστημονική λύση εξουδετέρωσης των προσπαθειών για ίδρυση πολιτοφυλακής από ακραία στοιχεία.

Οι συνεργάτες σας μπορούν να σας δώσουν διάφορες αναρτήσεις μας όπου περιγράφουμε το σκοπό μας ο οποίος είναι ίδιος με αυτόν που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (βλ σχετικές αναρτήσεις μας καθώς και σε άλλα ιστολόγια των ΗΠΑ). Σε όλες αυτές τις χώρες οι οργανώσεις Neighborhood Watch συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία και μειώνουν δραματικά την εγκληματικότητα στην περιοχή τους. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσπιστία διότι στην Ελλάδα ποτέ δεν έσπευσε κάποιος να ενημερώσει τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξεως για την ήπια και ειρηνική πυρηνική δύναμη ασφαλείας που στέκει αδρανής και ανεκμετάλλευτη – δηλαδή τους ίδιους τους Έλληνες Πολίτες.
Κύριε Υπουργέ όλοι εμείς που διδάσκουμε χρόνια στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης επενδύσαμε πολύ χρόνο που τον στερήσαμε από την έρευνα μας και την οικογένεια μας. Δεν ζητούμε κανένα αντάλλαγμα αφού για μας η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι η αποδοχή των Ελλήνων πολιτών που εκφράζεται μέσω του διαδικτύου ενώ οι αντιδράσεις ορισμένων αρνητικών στοιχείων αποδεικνύουν ότι πράγματι η προσπάθεια αυτή αρέσει στους νομοταγείς και δυσαρεστεί τους παραβάτες.Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν άτομα που θα μας κρίνουν αρνητικά για δικούς τους λόγους και για δικά τους συμφέροντα. Γνωρίζουμε όμως ότι αν μια ιδέα είναι πράγματι κοινωφελής όσο και να την χτυπήσουν στο τέλος θα επιβιώσει και θα τελεσφορήσει.
Αντί λοιπόν να έρθουμε στο γραφείο σας με τις ιδέες μας και να σας πουλήσουμε συμβουλές που θα αυξήσουν τις πολιτικές σας επιτυχίες προτιμήσαμε να το θέσουμε υπ’ όψιν του Ελληνικού Λαού και ύστερα να ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας κάνουμε τις προτάσεις μας. Οι προτάσεις μας αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε να αντιληφθούν όλο ότι κανείς δεν κερδοσκοπεί αφού το μοναδικό μας κέρδος θα είναι η αγάπη και η αποδοχή των συμπολιτών μας.
Δεν υπάρχει λόγος στην επιστολή αυτή να αναλύσω τα θέματα που αφορούν την οργάνωση (Hellenic Neighborhood Watch – Ελληνική Πολιτοφυλακή, αφού αυτά τα έχουν ήδη οι συνεργάτες σας. Σας απευθύνω αυτή την δημόσια (ανοιχτή) επιστολή με την παράκληση να θέσετε υπό την αιγίδα σας αυτή την προσπάθεια Hellenic Neighborhood Watch και να μας υποδείξετε τους αξιωματικούς της Αστυνομίας με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να εφαρμοσθεί με τις δικές σας υποδείξεις και διορθώσεις. Από την πρώτη κιόλας στιγμή επισημάναμε ότι η οργάνωση αυτή σκοπό έχει να υποστηρίξει την Αστυνομία και το έργο της. Αν δεν δεχθείτε τη συνεργασία μας η οργάνωση Hellenic Neighborhood Watch δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη στις διάφορες γειτονιές αλλά θα παραμείνει απλώς στο διαδίκτυο επιμορφώνοντας τους Έλληνες σε θέματα ελέγχου εγκληματικότητας.

Παρακαλούμε να αποδεχθείτε το αίτημα μας για τη σύσταση μιας άμισθης επιτροπής που θα αποτελείται από επιστήμονες Διδάκτορες του ιδρύματος Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (και παράγοντες που εσείς θα επιλέξετε) ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας που όπως θα διαπιστώστε από ένα μικρό έλεγχο στο διαδίκτυο μείωσε δραματικά την εγκληματικότητα σε όλες τις χώρες όπου ιδρύθηκε με πλήθος βραβείων και διακρίσεων.

Μέχρι την επίσημη αποδοχή (η τη νομική κατοχύρωση) της Hellenic Neighborhood Watch από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημοσίας τάξεως (υπό την παρούσα η τη μελλοντική κυβέρνηση) κανείς πολίτης από τα άτομα (άντρες και γυναίκες, γείτονες, γονείς κλπ) που δήλωσαν ενδιαφέρον δεν θα εμπλακεί ποτέ ενεργά σε περιπολίες της γειτονιάς του αλλά απλώς θα συνεχίσουν να επιμορφώνονται για θέματα ελέγχου εγκληματικότητας από τις ιστοσελίδες μας (CivilGuard και EKEO).

Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος
Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών
Τομέας Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.