ΣΜΥ Σχολή Μονίμων ΥπαξιωματικώνΟι υπαξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ) σφού συμπληρώσουν τουλάχιστον ένα χρόνο υπηρεσίας, έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις για την εισαγωγή τους στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ως υποψήφιοι ειδικής κατηγορίας.

Μεταξύ των μαθημάτων που εξετάζονται είναι η Φυσική και η Χημεία ενώ η σχετική ύλη είναι αυτή των πανελληνίων εξετάσεων. Αφού έχουν ήδη εξεταστεί οι υποψήφιοι στο μάθημα της Χημείας αύριο εξετάζονται στο μάθημα της Φυσικής (και τα δύο μαθήματα υπάγονται στον τομέα Φυσικών Επιστημών της ΣΣΕ). Η επιτροπή εξετάσεων αποτελείται από το διδακτικό προσωπικό του εν λόγω τομέα και δημιουργήθηκε μετά από εισήγηση του Διευθυντή του τομέα Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου προς την Κοσμητεία και τη Διοίκηση της ΣΣΕ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Διοικητή της ΣΣΕ και του Κοσμήτορα της ΣΣΕ τα θέματα έπρεπε να είναι βατά και στο επίπεδο των πανελλαδικών χωρίς όμως τις ασάφειες που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίστοιχες ήταν οι οδηγίες του Διευθυντή του τομέα Φυσικών Επιστημών & Στρατιωτικών Εφαρμογών προς την εξεταστική επιτροπή η οποία συνέταξε τα θέματα και έχει αναλάβει τη βαθμολόγηση των γραπτών.

Στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στη ΣΣΕ υπάρχουν 19 υποψήφιοι ενώ οι θέσεις που διατίθενται είναι πολύ περισσότερες και αναμένεται να μην καλυφθούν ακόμη και αν όλοι οι υποψήφιοι πετύχουν. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να απασχολήσει τους αρμοδίους διότι ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπαξιωματικοί λόγω της οικονομικής κρίσης προτιμούν την ασφάλεια του μισθού του υπαξιωματικού παρά να διανύσουν τέσσερα έτη ως δόκιμοι αξιωματικοί. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους επισημαίνοντας ότι παραδοσιακά οι υπαξιωματικοί που εισάγονται στη ΣΣΕ έχουν κατά τεκμήριο πολύ υψηλές επιδόσεις. Υπάρχει παλαιότερη σχετική ανάρτηση όπου καταγράφεται αυτή η τάση και την οποία αξίζει να διαβάσετε.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.