Επειδή και η συκοφαντία έχει τα όρια της το EKEO εκφράζει δημόσια τον αποτροπιασμό του για τις άδικες επιθέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Διευθυντή του EKEO και Αν.Καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου. Ειδικότερα, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιανίδης και Θεόδωρος Δρίτσας παρουσιάζουν συκοφαντικά τον Καθηγητή ως ιδρυτικό μέλος μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Πατριωτή Πολιτοφυλακή». Οι Βουλευτές αναφέρουν στην Ερώτηση τους «Ήδη από τις 30 Μαΐου του 2013 έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που παρουσιάζει τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Όπως αποδεικνύεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου ενώ οι «εκπαιδευόμενοι» φορούν στολές παραλλαγής, οι οποίες μάλιστα φέρουν σύμβολα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται οπλισμός. Μάλιστα, όπως δηλώνεται και στην ιστοσελίδα http://patriotikipolitofilaki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9036.html#more τμήματα της οργάνωσης λειτουργούν επίσης στη Λάρισα, στη Ρόδο και στα Ιωάννινα .
Όπως επίσης δηλώνεται στην ιστοσελίδα εκτός από την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που παρέχεται στο πλαίσιο των «δραστηριοτήτων» της εντάσσεται και η διοργάνωση μαθημάτων «επιμόρφωσης». Ο ρατσιστικός ιδεολογικός προσανατολισμός αλλά και συγκεκριμένα η αντιμεταναστευτική τοποθέτηση της συγκεκριμένης οργάνωσης αποτυπώνονται ευκρινώς στα δημόσια καλέσματα για συμμετοχή στις «δραστηριότητες» της πολιτοφυλακής. Επιπλέον, ως βασική αιτιολογία για την ίδρυση της οργάνωσης αναφέρεται η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην οποία έχει περιέλθει σύμφωνα με τους ίδιους η χώρα και η αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες καλύπτονται με ένα πέπλο νομιμοφάνειας, καθώς στο καταστατικό της οργάνωσης καταγράφεται ως βασικός στόχος της «η διάδοση του αθλητικού ιδεώδους» (!), αν και είναι σαφές από την δομή της και τον τρόπο λειτουργία της ότι πρόκειται για ακραία εθνικιστική παραστρατιωτικού τύπου συνομάδωση, η δράση της οποίας θυμίζει έντονα τα «τάγματα ασφαλείας».
Τέλος οι δύο Βουλευτές ψευδώς και συκοφαντικά καταλήγουν:
«………………Ακόμη είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ως ιδρυτικό στέλεχος της συγκεκριμένης οργάνωσης εμφανίζεται ο κ Θεόδωρος Λιόλιος του Ευαγγέλου, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο μάθημα «Σύγχρονη Φυσική (Ατομική−Πυρηνική Φυσική) με έμφαση στη Θεωρία Δυναμικών Ατομικής – Πυρηνικής Χαμηλών Ενεργειών στις Στρατιωτικές Εφαρμογές» στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), θέση στην οποία προήχθη μετά από «εξέλιξη» από τη θέση του Λέκτορα….»
Ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε ότι «Μετά τη συκοφαντική ερωτηση των δύο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισα να καταθεσω μήνυση και αγωγή αποζημίωσης 1.000.000 Ευρώ διότι με παρουσιάζουν ως ιδρυτικό στέλεχος οργανωσης που αυτοί αποκαλούν “…ακραία εθνικιστική παραστρατιωτικού τύπου συνομάδωση, η δράση της οποίας θυμίζει έντονα τα «τάγματα ασφαλείας»…”. Αυτή την λεγόμενη «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» ούτε τη γνωρίζω ούτε την έχω δει ποτέ ούτε γνωρίζω και κανένα μέλος της ούτε συμφωνώ με τη δράση της. Δεν έχω και δεν είχα απολύτως καμία σχέση μαζί της. Αν μάλιστα προκύψει ότι η οργάνωση αυτή έχει προβλήματα με το νόμο τότε η απόδοση της ίδρυσης της σε μένα θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους δύο Βουλευτές

Η παρούσα ανακοίνωση του Καθηγητή Θ. Λιόλιου αναρτήθηκε και στην Ιστοσελίδα των χιλιάδων Ευελπίδων Ελλήνων στο facebook. Ήδη υπάρχουν πλήθος κοινοποιήσεων και αναδημοσιεύεων στο facebook από πολλούς αγανακτισμένους πολίτες και ιδιαίτερα από τους χιλιάδες “Ευέλπιδες Έλληνες” που αποτελούν το δίκτυο υποστήριξης στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών που ίδρυσε ο Καθηγητής στο facebook.

Στο ΕΚΕΟ ψάξαμε και βρήκαμε τους φερόμενους σε μια ιστοσελίδα ως ιδρυτές και όπως βλέπετε καμία σχέση δεν έχουν με τον Διευθυντή του ΕΚΕΟ. Διαβάστε να δείτε εδώ αν και καμία εύθυνη δεν έχουμε για τα ονόματα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα αυτή ούτε και έχουμε άποψη περί των ιδρυτών. Δεν γνωρίζουμε αν τα ονόματα είναι αληθινά ούτε και αν αυτό είναι πράγματι το το καταστατικό τους (Έτσι γράφουν οι σοβαροί άνθρωποι και όχι ότι τους κατέβει κ. Θ.Δρίτσα και κ. Χ.Καραγιαννίδη)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.