YouTube Preview Image
Ανακοινώνεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) ξεκινάει τα (δωρεάν) OnLine Σεμινάρια (Webinars) σε θέματα Ελέγχου Όπλων. Το Πρώτο Σεμινάριο θα έχει τίτλο “Εκρηκτικά, Επιπτώσεις Εκρήξεων & Μέτρα Ασφαλείας” και θα διδαχθεί από τον Διευθυντή του EKEO Καθηγητή Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο. Η προτεινόμενη πρώτη ημερομηνία και ώρα είναι (Σάββατο 17 Μαΐου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι) ενώ θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες. Στο Webinar μπορούν να λάβουν μέρος (δωρεάν) όλοι οι πολίτες αλλά λόγο του περιορισμένου αριθμού (δέκα άτομα κάθε φορά) που επιτρέπει η OnLine πλατφόρμα του Googe + τα σεμινάρια αφορούν κυρίως: Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τους Διευθυντές Ασφαλείας (Security Managers) των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ), τους υπαλλήλους και τα στελέχη των ΙΕΠΥΑ (Security Officers), τους Ιδιωτικούς Ερευνητές (Detectives, Private Investigators), Στελέχη Ομάδων Διάσωσης, Στελέχη Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικούς Ασφαλείας και σχετικά επαγγέλματα ασφαλείας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν ενεργό λογαριασμό Google + στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail. Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα χωριστούν σε τμήματα δέκα ατόμων και θα ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα του Webinar το οποίο θα διαρκέσει περίπου δύο ακαδημαϊκές ώρες (2Χ45′). Θα τους αποσταλεί ο ενεργός υπερδεσμός (hyperlink) του Webinar απ΄ όπου θα συνδεθούν με το EKEO μέσω του υπολογιστή τους (στο δεκαμελές τμήμα) για να συμμετάσχουν ζωντανά το σεμινάριο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις και απόψεις τις οποίες θα βλέπουν όλα τα άλλα μέλη του δεκαμελούς τμήματος αφού πρόκειται για μια ψηφιακή αίθουσα σεμιναρίων. Όσοι/ες έχουν κάμερα θα φαίνεται το πρόσωπο τους (αν την ανοίξουν) στην ψηφιακή αίθουσα ενώ όσοι δεν το επιθυμούν θα φαίνεται απλώς η εικόνα που έχουν στο Google + προφίλ τους. Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια στα πλαίσια του Πιστοποιητικού Ελέγχου Όπλων (Arms Control Certificate).
Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν χορηγείται κανένα πιστοποιητικό εκπαίδευσης η επιμόρφωσης αφού το EKEO δεν είναι εκπαιδευτικός οργανισμός αλλά Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο (και δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της OnLine παρακολούθησης των πολιτών). Όσοι όμως παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως Ειδικοί σε θέματα Ελέγχου Όπλων (πχ θέματα του εν λόγω σεμιναρίου) μπορούν να διαβάσουν εδώ πως θα λάβουν το Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων (Arms Control Certificate) αμέσως μετά ενισχύοντας έτσι την καριέρα τους και το βιογραφικό τους.

Ειδικότερα: Όσοι αποφασίζουν να γίνουν μέλη (συνδρομητές) του EKEO θα περάσουν από συνέντευξη/εξέταση πιστοποίησης και θα τους χορηγηθεί το ετήσιο Arms Control Certificate (Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων) καθώς και συστατικές επιστολές από τη Διεύθυνση του EKEO ενώπιον των προϊσταμένων τους η των φορέων όπου επιθυμούν να εργαστούν. Για την ένταξη στο EKEO (που οδηγεί στην χορήγηση του ετήσιου Arms Control Certificate) δεν απαιτείται η παρακολούθηση των δωρεάν σεμιναρίων για όσους έχουν ήδη τις γνώσεις. Μόνο όσοι διαθέτουν γνώσεις ελέγχου Όπλων γίνονται μέλη του ΕΚΕΟ ύστερα από συνέντευξη και τους χορηγείται το ετήσιο Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων (Arms Control Certificate).

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα OnLine Webinars πρέπει να στείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη Διεύθυνση του EKEO (απαραίτητα με τη διεύθυνση gmail που διαθέτουν) αναφέροντας τα στοιχεία τους και τους λόγους για τους οποίους θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Μετά την επιλογή τους θα τους αποσταλεί ο ενεργός υπερδεσμός (hyperlink) του Webinar απ΄ όπου θα συνδεθούν με το EKEO μέσω του υπολογιστή τους (στο δεκαμελές τμήμα – virtual classroom) για να συμμετάσχουν ζωντανά στο σεμινάριο. Αν για τεχνικούς και πρακτικούς λόγους αλλάξει η ημερομηνία τότε οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως.  Η Ηλεκτρονική Διεύθυνση του EKEO είναι Director@ArmsControl.gr
Δείτε εδώ δείγμα του περιβάλλοντος όπου θα γίνει το webinar ενώ στην οθόνη θα φαίνονται και τα πρόσωπα των ατόμων που συμμετέχουν μέσω της κάμερας τους (αν το επιθυμούν) που θα μπορούν θα συνομιλούν με τον Καθηγητή και τα άλλα άτομα
YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.