Με μεγάλη συγκίνηση δεχθήκαμε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του μέχρι πρόσφατα Αν. Κοσμήτορα ΣΣΕ και επί σειρά ετών Κοσμήτορα ΣΣΕ Καθηγητή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Επιστημών ΣΣΕ Δρ. Ανδρέα Δημητρίου. Ο Καθηγητής Δρ. Α. Δημητρίου δίδαξε για τριάντα τρία χρόνια στη ΣΣΕ, υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του νόμου των ΑΣΕΙ και περιέβαλε για πάνω από τρεις δεκαετίες όλους τους νεώτερους καθηγητές και καθηγήτριες με εκτίμηση υποστηρίζοντας την καριέρα τους και το ακαδημαϊκό τους έργο. Με ευγνωμοσύνη αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπο του αναρτούμε σήμερα στο ΕΚΕΟ την επιστολή του και ευελπιστούμε να συνεχίσει να υποστηρίζει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (στη φωτογραφία η αρχαιότερη σήμερα καθηγήτρια της ΣΣΕ Καθηγήτρια Δρ. Άννα-Μαρία Βιδάλη, τ.Κοσμήτορας ΣΣΕ και ο υπογράφων την παρούσα ανάρτηση)

Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος
Αν. Κοσμήτορας και Διευθυντής τΦΕΕ ΣΣΕ
Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων
Ακολουθεί η επιστολή του Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Ανδρέα Δημητρίου
 
Προς
τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 
Αξιότ. κ.κ. συνάδελφοι
Αναντίρρητα, οι κοινωνικοί κανόνες υπερβαίνουν πάντα κάθε άλλη σύμβαση, ρύθμιση και εξέλιξη προσωπικής ζωής, γι’ αυτό, συνιστούν αδιαφιλονίκητο και καθοριστικό παράγοντα της ζωής μας, ανεξαρτήτως των συνήθων επιθυμιών μας και προοπτικών τους. Έτσι, όταν επέλθει η ολοκλήρωση του χρόνου της επαγγελματικής ζωής μας, ο καθένας από εμάς αποχωρεί από την ενεργό υπηρεσία, είτε με το συναίσθημα της ικανοποίησης από τη θετική αξιολόγηση της διανυθείσας πορείας του, είτε με εκείνο της απογοήτευσης ή του ανολοκλήρωτου συναισθήματος από την ελλειπτική αξιολόγηση της.
Προσωπικά, αποχωρώ, σήμερα, με την ικανοποίηση πως επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου, αλλά και διεκπεραίωσα επαρκώς την αποστολή που αναλάμβανα με την ψήφο εμπιστοσύνης σας όλα αυτά τα χρόνια.  
Εργάστηκα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για 33 ολόκληρα χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολύ αξιόλογους ακαδημαϊκούς δασκάλους και Αξιωματικούς, όπως εσείς.
Γι’ αυτό, θεωρώ πως και η δική σας παρουσία στη ΣΣΕ δεν πέρασε, ούτε θα περάσει απαρατήρητη και, είμαι πεισμένος πως θα εξακολουθήσει να συνδράμει και στο μέλλον στην αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης των Ευελπίδων, έτσι ώστε η Σχολή, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών, να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.  
Αποχωρώντας, λοιπόν, από τη Σχολή λόγω συνταξιοδότησης, θέλω να σας σφίξω το χέρι και να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας, η οποία με γέμισε εμπειρίες και γνώσεις.                  Να ευχηθώ σε όλους, υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας, καλή συνέχεια στο έργο σας και επαγγελματική επιτυχία.
Θα σας έχω πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μου και θα αναπολώ την κοινή πορεία μας στη Σχολή με συγκίνηση και σεβασμό.
Με εκτίμηση
Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Ανδρέας Χρ. Δημητρίου
Παλαιό Φάληρο, 31 Αυγούστου 2018

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.