Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» υπήρξαν καθηγητές της Σχολής Ευελπίδων οι οποίοι αντίθετα με τον Αν.Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής της ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο που υποστήριξε τον Αρχηγό της ΣΣΕ, αποδεικνύοντας την εμπάθεια τους προς τους Ευέλπιδες, ενίσχυσαν την αρνητική εικόνα του Αρχηγού της ΣΣΕ. Αναδημοσιεύουμε με φρίκη απόσπασμα του άρθρου των νέων (κατά λέξη) και το αναλύουμε:

«Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων υποστηρίζει ότι δεν πάνε στη σχολή ως άγραφα χαρτιά οι νέοι. Αρκετοί έχουν κάποιες απόψεις και φέρνουν ως παράδειγμα τον Χρήστο Φαραντάτο που πρωταγωνιστεί σήμερα – κάποιοι λένε ότι, αν και καλός μαθητής, μεγάλωσε σε περιβάλλον με πολύ συγκεκριμένες απόψεις για τον Στρατό. Και θυμίζουν με νόημα ότι έχει και θείο αξιωματικό και αδελφό μικρό στη σχολή – «αρχηγός» και αυτός της τάξης του.
Άλλος καθηγητής θεωρεί ότι μεγάλη μερίδα έχει επιρροές από εθνικιστικές-συνωμοσιολογικές θεωρίες. Πολλοί είναι «θύματα» της παρότρυνσης της στιγμής, νεανικής αφέλειας ή απερισκεψίας. Για τη δυναμική μειοψηφία άλλος καθηγητής λέει: «Χωρίς να είναι πλειοψηφία ως τάση, κάνει αίσθηση η ύπαρξη σε αυτούς χαοτικών απόψεων. Στη μια άκρη τους θέλουν τον Παπαδόπουλο “θύμα” των… Εβραίων και των Αμερικανών και το Πολυτεχνείο “μύθο της Μεταπολίτευσης για να επικρατήσει”. Στην άλλη άκρη θεωρούν ότι “όλα είναι στημένα από σκοτεινές δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο, οι οποίες μας… ψεκάζουν με αεροπλάνα για να μένουμε απαθείς”»!

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) και τα στελέχη του νιώθουν φρίκη μαθαίνοντας ότι άτομα που διδάσκουν στη ΣΣΕ καταφέρθηκαν με τόσο προσβλητικό τρόπο εναντίον των σπουδαστών τους παρουσιάζοντας τους ως άτομα ανόητα με ψυχώσεις και φαντασιώσεις. Αγανακτισμένος ο Αν.Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε ότι υποπτεύεται ποιοι έσπευσαν να χτυπήσουν τους Ευέλπιδες (συνταξιούχοι και εν ενεργεία) και θα αποκαλύψει σύντομα τα άτομα αυτά καθώς και τις προθέσεις τους. Φυσικά ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος διαψεύδει τις άθλιες κατηγορίες των ατόμων αυτών που δεν σεβάστηκαν το χώρο όπου εργάζονται και την ευαίσθητη φύση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.