Το πρότυπο πολεμικό αεροσκάφος 5ης γενεάς της Ρωσίας έκανε τη δεύτερη δοκιμαστική του πτήση στην Άπω Ανατολή όπως αποκάλυψε σήμερα αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας της  χώρας στο πρακτορείο RΙΑ Novosti .

«Οι Ρώσοι ειδικοί παρακολουθούν προσεκτικά το αμερικανικό F-22 Raptor έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε το τελευταίο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος μ΄ αυτό» είπε ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας ότι το αεροπλάνο έχει «ένα λαμπρό μέλλον».

YouTube Preview Image

Μετά από σειρά δοκιμαστικών πτήσεων στο Komsomolsk-on-Amur, το αεροσκάφος θα μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Zhukovsky κοντά στη Μόσχα για τη τελική δοκιμασία.

Ένα πρότυπου του μαχητικού έκανε μια 47λεπτη παρθενική πτήση στη ρωσική Άπω Ανατολή στις 29 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία ξεκίνησε τη κατασκευή του από τη δεκαετία του ΄90. Το παρόν πρωτότυπο, γνωστό ως Τ-50 σχεδιάστηκε από το σχεδιαστικό γραφείο Sukhoi και κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο στο Komsomolsk-on-Amur.

YouTube Preview Image

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι χαιρέτισαν το μαχητικό ως «ένα μοναδικό αεροσκάφος» που συνδυάζει τις ικανότητες ενός ανώτερου μαχητικού  με αυτές ενός επιθετικού αεροσκάφους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος ΓΕΑ είπε ότι η πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενεάς θα τεθούν σε υπηρεσία το 2015.

ΠΗΓΗ:RIA NOVOSTI

Κάντε ένα σχόλιο