YouTube Preview Image
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ υπήρξε τηλεφώνημα σε τηλεοπτικά κανάλια ατόμου που ισχυρίστηκε ότι ανήκει στην ομάδα «Αντάρτικο Πόλεων» και αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική βόμβα του Μετρό Αιγάλεω ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια χτυπήματα.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) θεωρεί ότι η εμφάνιση νέων τρομοκρατικών οργανώσεων οφείλεται στην γενικότερη δυσαρέσκεια του κόσμου όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που αναζητούν «Ρομπέν των Δασών» που θα εκφοβίσουν τους πολιτικούς και θα πάρουν εκδίκηση. Υπό το κλίμα αυτό οι τρομοκράτες θεωρούν ότι έχουν κάποιο είδος κοινωνικής αποδοχής και κατά συνέπεια μπορούν να επιχειρούν με μεγαλύτερη άνεση αφού θεωρούν ότι έχουν κάποιας μορφής πολιτική τεκμηρίωση και στις πράξεις τους.
Όμως οι καινοφανείς τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα που αλλάζουν συχνά όνομα χαρακτηρίζονται από μια τακτική που ανεβάζει το δείκτη κινδύνου στην Ελλάδα αφού επιχειρούν τυφλά χτυπήματα στο πλήθος και εναντίον αστυνομικών οργάνων τους οποίους δεν έχουν συναντήσει ξανά (πχ νεαρούς αστυνομικούς).
Η μορφή αυτή τυφλής τρομοκρατίας ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια άγνωστη στην Ελλάδα αφού κάθε τρομοκρατική επίθεση ήταν εστιασμένη και συνοδεύονταν από προκήρυξη στην οποία οι τρομοκράτες επιχειρούσαν μια ηθική και πολιτική τεκμηρίωση της επίθεσης. Ακόμη και η τρομοκρατία στις εμπόλεμες χώρες (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ) είναι στοχευμένη κατά συγκεκριμένων θρησκευτικών, πολιτικών ομάδων, συνεργατών των δυνάμεων κατοχής κλπ. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχασε κάθε πολιτικό και ηθικό έρεισμα (όσο κίβδηλο και αν ήταν) και κανείς πλέον δεν είναι ασφαλής στις τυφλές αυτές επιθέσεις. Η ίδρυση της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (Hellenic Civil Guard) θα δημιουργήσει ένα δίκτυο περιπολίας και ελέγχου που ίσως αποτρέψει τις βομβιστικές επιθέσεις κατά αθώων πολιτών ελέγχοντας και παρατηρώντας κάθε ύποπτη δραστηριότητα σε δημοσίους χώρους.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.