Στρατιωτικές Σχολές Βάσεις ΑΕΙ ΤΕΙ Στρατιωτικών ΣχολώνΑν ισχύσει η μείωση στον αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά (τουλάχιστον) 60% όπως αναφέρεται όλο και πιο συχνά στα ΜΜΕ τότε οι βάσεις των Σχολών αυτών (φυσικά και των Αστυνομικών Σχολών) θα εκτιναχθούν σε επίπεδα που αγγίζουν αυτά της Ιατρικής. Ο μοναδικός χώρος που παρέχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και μηδενικό ποσοστό ανεργίας είναι οι παραγωγικές σχολές αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δέχονται μόνο όσους μπορούν να προσλάβουν άμεσα. Μέσα στην περίοδο ανεργίας που διανύουμε οι υποψήφιοι θα επιδιώξουν τη μόνη σίγουρη λύση των σχολών αυτών. Όμως η δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων αναμένεται να συνοδευτεί και από απολύσεις σε ευαίσθητες κατηγορίες όπως οι Επαγγελματίες Οπλίτες (πάσης φύσεως και προέλευσης). Άρα λοιπόν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα αυξηθούν δραματικά και βέβαια μετά την συμφωνία μείωσης των αμυντικών κονδυλίων δεν υπάρχει καμία άλλη λύση εκτός από την αύξηση της στρατιωτικής θητείας η οποία δεν αποκλείεται στα επόμενα χρόνια να φτάσει στα επίπεδα περασμένων δεκαετιών.
Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι άνεργοι, αυξάνεται η δύναμη του στρατεύματος, περιορίζονται οι αμυντικές δαπάνες. Πρέπει με θάρρος να διαπιστώσουμε ότι όλα θα αλλάξουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη Στρατιωτική Θητεία ενώ φυσικά οι ορισμένοι επαγγελματίες οπλίτες σύντομα αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.
Η ίδρυση του σώματος της Ελληνικής Πολιτοφυλακής ως ανεξάρτητο μη κυβερνητικό εθελοντικό σώμα ασφαλείας και άμυνας ίσως μπορέσει να δώσει μια λύση στα άτομα που θα απολυθούν αφού θα αναζητηθούν κονδύλια και οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων Πολιτοφυλάκων. Φυσικά οι Έλληνες Πολιτοφύλακες θα πείσουν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους μέσω των δράσεων και της παρέμβασης τους. Μόνο έτσι θα πεισθεί ο Ελληνικός Λαός και τα διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα ότι η πατριωτική αυτή δύναμη αυτή αξίζει υποστήριξη.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.