Το EKEO αναδημοσιεύει μικρό τμήμα του άρθρου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τον ομογενή Βλάχο Ναούμ Ντίσο από την Κορυτσά που όπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα διώκεται για πράξη θα πρέπει να μας συγκλονίσει (Παραπέμπουμε στο πρωτότυπο άρθρο για περισσότερα). Η ανοχή που δείχνει η Ελλάδα στους Αλβανούς λαθρομετανάστες και τα εγκλήματα τους ανταμοίβεται προφανώς με πολιτικές διώξεις Ελλήνων Βλάχων της Βορείου Ηπείρου. Ο ομογενής κ. Ναούμ Ντίσο από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου, είναι σήμερα ο νο1 καταζητούμενος στην Αλβανία, αφού διαφεύγει της σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης, μετά από αμφιλεγόμενη απόφαση αλβανικού δικαστηρίου.

Το «έγκλημά» του ; Επιχείρησε να εξωραΐσει ηρώο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στην περιοχή της Κορυτσάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Αλβανών εθνικιστών.

Την περασμένη Παρασκευή, ομάδα ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, κρατώντας όπλα στα χέρια και φορώντας κουκούλες στα κεφάλια, εισέβαλαν δια της βίας στο σπίτι του κ.Ντίσο, αναζητώντας τον και προκαλώντας καταστροφές.

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Μας κλείνουν φυλακή, επειδή φωνάζουμε πως είμαστε Έλληνες Βλάχοι και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν πως υπάρχουν Έλληνες και στην περιοχή της Κορυτσάς» λέει στο ΘΕΜΑ ο κ.Ντίσιο, που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, χωρίς αναστολή, επειδή πραγματοποίησε εργασίες ανάπλασης στο νεκροταφείο του χωριού Μπομποστίτσα, όπου είναι θαμμένοι και Έλληνες στρατιώτες του πολέμου 1940-1941.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.